Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно реши да поиска от депутатите

...
Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно реши да поиска от депутатите
Коментари Харесай

ВСС пита депутатите за тайните присъди

Висшия правосъден съвет (ВСС) единомислещо реши да изиска от депутатите в Народното събрание пояснение на две законови разпореждания по кое време да се разгласяват невлезлите в действие ефикасни присъди. Става дума за текстове в Закона за правосъдната власт и в Наказателно-процесуален кодекс.

Поправките са нови, влязоха в действие 5 ноември 2017 година Измененията родиха серия от въпроси по кое време тъкмо може да бъде се разгласи в системата на съда ефикасна присъда, която не е влезнала в действие – дали след произнасянето ѝ, само че преди приключване на периода за обжалване, или след подаване на тъжба и митинг, или това става след окончателното ѝ влизане в действие.

Промените са гласувани от Народното събрание, с цел да се пресекат бягства на наказани, т.е. да не прочетат решението на съда в интернет, преди прокурора да ги е вкарал в пандиза. Измененията главно попречват работата на публицистите, защото наказаните могат да бъдат известени от юристите си какво е решението на съда, незабавно откакто бъде оповестено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР