Висши военни лидери в Бразилия твърдят, че бившият президент Жаир

...
Висши военни лидери в Бразилия твърдят, че бившият президент Жаир
Коментари Харесай

Болсонаро представи план за отмяна на изборите след загубата през 2022 г.: Съдебни записи

Висши военни водачи в Бразилия настояват, че някогашният президент Жаир Болсонаро им е показал проект за анулация на резултатите от президентските избори през 2022 година, съгласно правосъдни документи.

Документите, оповестени в петък, оферират едни от първите доказателства, че Болсонаро е бил директно забъркан в опит да подкопае вота, който той загуби с малко от левия претендент Луис Инасио Лула да Силва.

Документите съдържат показания на някогашни командири на армията и военновъздушните сили на страната, като и двамата споделиха, че отхвърлят да одобряват проекта на десния президент.

Вместо това те настояват, че са предизвестили Болсонаро, че всеки опит за анулация на изборните резултати може да докара до ареста му.

Твърденията се появяват като част от няколко следствия, пред които е изправен Болсонаро пред Върховния съд на Бразилия, в това число следствие, което се стреми да откри присъединяване му в нахлуване през 2023 година против основни държавни здания, малко след встъпването в д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР