Висши ръководители на гръцката строителна компания Актор са част от

...
Висши ръководители на гръцката строителна компания Актор са част от
Коментари Харесай

Гръцка строителна компания е била част от руската мрежа в Гърция и Македония

Висши ръководители на гръцката строителна компания " Актор " са част от съветската разследваща мрежа в Гърция и Република Македония. Това заяви гръцкият портал " Иефимерида ", представен от БГНЕС. Един от шефовете на компанията Димитри Коутрас, който е непосредствен до съветски организации, е употребявал съветски фондове и средства, оповестява порталът.

Коутрас имал директна връзка с новосформирания гръцки клон на съветската организация " Царски православно-палестински съюз ". " Иефимерида " твърди, че " гръцките спецслужби имат информация, че притежателят и шеф на " Актор " е възнамерявал да закупи компанията и посредством разнообразни вложения в инфраструктурните планове да разшири съветското въздействие в Гърция ".

" Актор " бе забъркана в великански корупционен скандал по времето на режима на Никола Груевски в Република Македония. Според проверяващите в Скопие " Актор " е изпрала над 50 млн. евро при строителството на автомагистралата Демир Капия-Смоквица.
Преди две седмици управляващите в Атина изгониха двама съветски дипломати. Те бяха упрекнати, че са се месили във вътрешните работи на страната. Те са се опитвали да провалят Договора сред Гърция и Македония за разрешаване на разногласието за името, който бе подписан на 17-и юни. Русия взела участие и влияела в организацията на митингите против този контракт. Според изявленията в Атина Москва провела и съперниците на Договора в църковните среди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР