Висшето училище по сигурност и икономика сключи споразумение за сътрудничество

...
Висшето училище по сигурност и икономика сключи споразумение за сътрудничество
Коментари Харесай

ВУСИ ще си сътрудничи с водещ световен производител

Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система подписа съглашение за съдействие с Dahua Technology. Компанията е водещ международен производител на системи за видеонаблюдение и има наличие в над 180 страни. Продуктовото портфолио на Dahua Technology е извънредно обстойно и предлага интегрирани системи за пътна безопасност; видеонаблюдение и софтуер; цялостни решения за ръководство на огромни търговски площи и магазини; интелигентни системи за менажиране на здания и жилищни комплекси; високотехнологични решения за банкиране и финанси и така нататък

Споразумението за съдействие сред ВУСИ и Dahua Technology беше подписано надлежно от ректора на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов и господин Лианг Фей - представляващ ДахуаТехнолъджи в България. „ Изключително съм задоволен от обстоятелството, че след съвсем едногодишни договаряния подписахме съглашение с Dahua Technology. Искам да подчертая, че ние не просто сключваме контракт с една от многото компании на пазара, а с крупна компания, която е измежду водачите в световен мащаб с над 3 милиарда $ оборот “, съобщи проф. Манолов. „ Радвам се, че студентите на вуза ще могат да се срещнат и да работят с нашите артикули, които са на международно равнище. Показателен за това е фактът, че нашата компания е втора по пазарно наличие в целия свят за 2015 година “, сподели господин Фей.

ВУСИ и Dahua Technology ще основат взаимна иновационна лаборатория за сигурност и наблюдаване. Тя ще се употребява както за образование на студентите, по този начин и за внедряване на най-новите достижения в софтуерните разработки. Избрани експерти ще организират занятията със студентите, които с изключение на на практика умения, ще могат да организират и профилирани проучвания.

„ Полагаме главните на взаимноизгодно и дълготрайно съдействие, което ще надграждаме във времето. Интегрираме напъните си с водеща световна компания, чийто опит се цени в целия свят “, съобщи ректорът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той не скри упованията си партньорството с Dahua Technology да послужи като позитивен образец и да даде подтик на развиването както на двустранните връзки, по този начин и на тези сред китайските компании и висшето обучение в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР