Висшата прокуратура в Белград заключи, че министърът на финансите не

...
Висшата прокуратура в Белград заключи, че министърът на финансите не
Коментари Харесай

Висшата прокуратура в Белград: Синиша Мали невинен по Досиетата Пандора

Висшата прокуратура в Белград заключи, че министърът на финансите не е направил никакво закононарушение от компетентността на прокуратурата, откакто прегледа отчета за имуществото и приходите му за интервала от 2011 до 2014 година във връзка изказванията, че има.

От Висшата прокуратура декларират, представени от РТС, че през 2017 година към този момент са разгледали отчет за имуществото и приходите, показан от Агенцията за битка с корупцията, дружно с отчет на Дирекцията за предварителна защита на прането на пари и отчет на СБПОК- отдела за битка с Организирана финансова престъпност., направен за интервала, посочен в " ", които, наред с други неща, се отнасят до покупката на жилища в България.

„ От разбора на всички данни, с които прокуратурата разполага все още на постановяване на решението, беше открито, че няма доказателства, които да сочат, че детайли от каквото и да било незаконно действие от компетентността на Висшата прокуратура са участвали в дейностите на Синиша Мали “, оповестиха от прокуратурата.

„ Ако обвиняването има нови доказателства, те ще бъдат взети под внимание “, съобщи прокуратурата.

Вначалото на седмицата някогашният кмет на Белград и сегашен финансов министър изплува в „ Pandora Papers ” поради първокласните му парцели в България.
 Втори сръбски министър в „ Pandora Papers ” Втори сръбски министър в „ Pandora Papers ”
Сръбският министър отговарящ за бедните общини Новица Тончев изплува в досиетата на „ Pandora Papers ”. Той има офшорн...

През 2015 година журналистическо следствие разкрива, че Синиша Мали е купил 24 първокласни жилището в българския черноморски курорт „ Св. Никола ” на обща стойност към 5 милиона евро. Мали съобщи, че обявата е неистина и призна, че е купил единствено едно жилище, което е записано на негово име.

Президентът на Сърбия от дълго време пази своя непосредствен помощник от всевъзможни подозрения в корупция и съобщи, че има цялостно доверие на финансовия си министър. Според „ Pandora Papers ”, обаче, Синиша Мали е притежател на жилища и на две офшорни компании. Мали е купил жилищата през 2012 и 2013 година, по времето, когато беше стопански и финансов консултант на Александър Вучич – по това време вицепремиер на Сърбия. Мали е купил 24 жилището в България от компания на Сърджан Дабич – някогашен баскетболист и шеф на сръбския филиал на съветската нефтена компания „ Лукойл ”.

Според РТС финансовият министър е нарекъл „ Досиетата Пандора “ неистина, като е декларирал, че изказванията за него са погрешни. Той е декларирал още, че е притежател на апартамент в България, за който е докладвал съответно.

" Ако има нещо, което не е в сходство със закона, апелирам, разполагате с способените органи, подайте документи, към този момент съм минал през това и го потвърдих ", разяснява Синиша Мали във вторник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР