Висшата лига върна 4 от 10-те точки, отнети на Евертън

...
Висшата лига върна 4 от 10-те точки, отнети на Евертън
Коментари Харесай

Върнаха 4 от 10-те отнети от Евертън точки

Висшата лига върна 4 от 10-те точки, отнети на Евертън за нарушение на финансовия феърплей, се споделя в изказване на клуба.

" Апелативният съвет е счел приспадането от 10 точки за неуместно в съпоставяне със съществуващите критерии, за които клубът осведоми комисията. И лишаване на още 9 точки, което се постанова в сходство със личните правила на Висшата лига при положение на неплатежоспособност “, се споделя в изказването на Евертън.

На 17 ноември 2023 година Висшата лига лиши 10 точки от Евертън за нарушение на финансовия феърплей. Клубът от Ливърпул подаде тъжба на 1 декември 2023 година

След това беше обявено, че Лийдс, Лестър и Бърнли възнамеряват да съдят Евертън за 300 милиона евро по отношение на финансовите загуби, породени от изпадането на тези тимове от Висшата лига. Според тяхната позиция изпадането можеше да не се случи, в случай че точките на Евертън бяха отнети в някой от предходните сезони. Беше маркирано, че в този случай на мърсисайдци могат да бъдат отнети още 9 точки.

В момента Евертън е на 17-о място в класирането на Висшата лига с 21 точки. Когато решението за връщане на 4 точки на клуба влезе в действие, отборът ще се изкачи до 15-та позиция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР