Висшата лига се завръща с пълна сила и феновете очакват

...
Висшата лига се завръща с пълна сила и феновете очакват
Коментари Харесай

Арсенал подновява борбата за 1-ото място, но следващият съперник на „топчиите“ е способен на изненада

Висшата лига се завръща с цялостна мощ и почитателите чакат напрегнатите срещи от коледните кръгове. В един от тях приема Уест Хям, като и двата тима се нуждаят от точки. Но до момента в който „ топчиите “ заемат лидерската позиция и ще се опитат да се задържат там в оставащите кръгове до края на годината, то „ чуковете “ се намират в много деликатна обстановка.

Възпитаниците на Мойс изживяха същински потрес преди паузата за Световното състезание, инкасирайки 3 следващи провали в елита на Острова. Загубите приближиха Юнайтед единствено на точка от зоната на изпадащите. По-неприятното е, че „ чуковете “ означиха едвам 1 попадение в тези срещи, като в това време позволиха 4 гола в своята врата.

Неволите на в предни позиции ясно проличават от статистиката на отбора от миналите кръгове във Висшата лига. Юнайтед е отбелязал 12 попадения от старта на сезона, което е 2-ото най-слабо достижение досега измежду тимовете от британския хайлайф.

Доста по-различно е настроението в Северен Лондон, където Арсенал се надява да зимува на върха във краткотрайното класиране. „ Топчиите “ са изненадващият водач в лигата, само че това, което прави огромно усещане, е мощната игра на столичани против водещите отбори в елита. За разлика от минали години, в този момент Арсенал се оправя много по-добре с 2 от любимците - Челси и Ливърпул.

Междувременно „ артилеристите “ показват очебийно самочувствие през тази година и в дербитата против най-силните лондонски противници. През есента „ топчиите “ надвиха над своя отдавнашен съперник Тотнъм, а преди паузата за Световното състезание изтръгнаха сложна победа при визитата си на Челси .

Това дава съображение на новия български букмейкър Бетмаркет да фаворизира Арсенал в идния конфликт с Уест Хям. Но „ чуковете “ имат своите шансове да измъкнат най-малко точка на „ Емирейтс “, което е оценено с отличния коефициент за реми - 4.33.

*публикация

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР