Висшата лига обяви, че е договорила рекордна сделка за 6,7

...
Висшата лига обяви, че е договорила рекордна сделка за 6,7
Коментари Харесай

Висшата лига обяви рекордна сделка за 8,45 млрд. долара

Висшата лига разгласи, че е договорила рекордна договорка за 6,7 милиарда паунда (8,45 милиарда долара) за вътрешни телевизионни права за четиригодишен интервал, започващ от сезон 2025/26.

Съобщава се, че актуалната договорка е на стойност към 5 милиарда паунда за тригодишен цикъл и обгръща 200 мача на сезон.

Английската висша лига приветства споразуменията, споделени сред другите телевизионни оператори, като " най-големите покупко-продажби за спортни медийни права, сключвани в миналото във Англия ".

Sky Sports и TNT Sports резервираха правата си за лъчение на мачове онлайн, а Amazon, който сега демонстрира 20 мача на сезон, не е част от идващия цикъл.

Sky ще демонстрира най-малко 215 мача онлайн на сезон, до момента в който TNT ще излъчва 52. Би Би Си Спорт и нейната стратегия " Match of the Day " е част от новата договорка.

Съботният следобяд, предопределен да отбрани посещаемостта в по-ниските лиги, ще остане, само че за първи път всички мачове отвън тези, планувани за 15:00 ч. в събота, ще бъдат показвани онлайн.

Въпреки привличащата вниманието заглавна цифра, Висшата лига продава доста повече мачове за по-дълъг интервал от време.

" Резултатът от този развой акцентира силата на Висшата лига ", съобщи основният изпълнителен шеф на Висшата лига Ричард Мастърс.

" Това е доказателство за нашите клубове, играчи и мениджъри, които не престават да играят най-конкурентния футбол в света на цялостни игрища, както и за последователите, които основават ненадмината атмосфера всяка седмица. "

Той добави: " Като дългогодишни и ценени сътрудници Sky Sports и TNT Sports са известни с това, че непрекъснато дават излъчвания и стратегии от международна класа.

" През последните сезони се радвахме на рекордна публика и посещаемост и знаем, че техните непрекъснати нововъведения ще накарат още повече хора да гледат и наблюдават Висшата лига. "

От Висшата лига обявиха, че новото съглашение ще обезпечи финансова сигурност за клубовете в целия професионален футбол най-малко до 2029 година

Това е първият търг на Висшата лига от 2016 година насам, защото сегашната договорка беше удължена през 2021 година за спомагателни три години заради въздействието на пандемията от ковид.

Клубовете от Висшата лига към този момент се радват на голямо финансово преимущество пред европейските си съперници с помощта на надалеч по-изгодните контракти за национални и интернационалните телевизионни права. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР