Висшата лига наложи ново наказание на – отнемане на две

...
Висшата лига наложи ново наказание на – отнемане на две
Коментари Харесай

Висшата лига отне още две точки на Евертън

Висшата лига наложи ново наказване на – лишаване на две точки. Причината е същата като за първата глоба – финансови неуредности. В първия случай сините останаха с 10 точки по-малко, клубът апелира и получи назад четири точки.

Втората глоба е поради финансови нарушавания в интервала, който завършва през сезон 2022/23. Независима комисия изслуша доказателства и причини на клуба за нарушаванията в размер на 16,6 милиона паунда за интервала. „ Комисията дефинира наказване от 2 точки, което ще влезе в действие неотложно “, се споделя в известието. В него се твърди, че Висшата лига.

Позицията на Евертън е, че не би трябвало да бъде наказван още веднъж поради концепцията „ двойно наказване “, войната в Украйна, довела до отпадане на контракта с съветската компания USM, и поради цялостното подпомагане на Лигата по случая.  Евертън се готви за обжалване и на новата глоба на комисията.

Заради новото наказване отборът на Шон Дайш беше изпреварен в класирането от Брентфорд. Сините се озоваха на 16-а позиция с 27 точки – с две повече от Лутън Таун, който е първият тим под чертата на изпадащите от Висшата лига.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР