Висшата лига на Англия е напълно готова за дебюта на

...
Висшата лига на Англия е напълно готова за дебюта на
Коментари Харесай

ВАР няма да спъва темпото, убедени са във Висшата лига

Висшата лига на Англия е изцяло подготвена за дебюта на системата за видеоарбитраж (ВАР), който ще се случи през сезон 2019/2020. Изпълнителният шеф на шампионата Ричард Мастърс изрази убеденост, че нововъведението няма да повлияе отрицателно върху темпото на игра.

„ Готови сме да употребяваме ВАР през идващия сезон. Мисля, че почитателите желаят да видят по какъв начин ще бъдат отстранени всички явни и очевидни неточности, само че също по този начин биха желали да играта да се развива бързо”, сподели Мастърс.

„ По тази причина във Висшата лига може би ще виждате по-рядко основните съдии да употребяват зоната, в които сами да преглеждат повторенията. Поне не толкоз постоянно, колкото това се случва в другите шампионати.”

„ Трябва да оперираме със системата според упътванията, които даде Международния ръб на футболните асоциации. Надяваме се обаче това, първо, да сработи и да отстрани неверните решения и, второ, да не прекъсва бързото движение на Висшата лига. Това са двете основни цели”, показа Мастърс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР