Висш служител на външното министерство на Русия обяви, че не

...
Висш служител на външното министерство на Русия обяви, че не
Коментари Харесай

Москва: Не искаме да разцепваме ЕС, колкото по-единен е, толкова по-добре за Русия

Висш чиновник на външното министерство на Русия разгласи, че не е обезпокоен от дейностите на Европейския съюз да интегрира европейските отбранителни сили, изтъквайки, че самодейността била " просто думи " и не изглеждало да е ориентирана към Москва, оповестява " Ройтерс ", представена от news.bg.

Кирил Логвинов, който оглавява отдела за НАТО в съветското външно министерство, призовал на годишната Конференция по сигурността в немската столица Берлин за възобновени опити за възобновяване на доверието сред европейските страни и Русия посредством разговор и военно съдействие.

По думите му НАТО бил съживил напрежението от Студената война посредством разширението, което заплашило националната сигурност на Русия.

Москва била отворена за обновяване на разговора и възобновяване на доверието, добави Логвинов, като тя оставала ангажирана с осъществяването на Минските съглашения, целящи преустановяване на насилието в Източна Украйна - до тогава, докато Киев също извършва обещанията си по договорката.

Запитан дали Русия е обезпокоена поради съглашението сред 23-те страни членки на Европейски Съюз да си сътрудничат във финансирането на взаимни военни планове и военни командвания, Логвинов показал, че Москва приветствала всевъзможни стъпки, които биха помогнали за сливане на Европа.

" Ние не се опитваме да разцепваме и разрушаваме която и да е група. Колкото по-добре работят групите една с друга в Европа, толкоз по-добре е за нас. Колкото по-бързо заговорят с един глас, толкоз по-добре е за нашите връзки с Европейски Съюз ", увери съветският почитан посланик.

По думите на Логвинов, във връзка с непрекъснатата военна конструкция на Европейски Съюз (ПЕСКО) е било работено в продължение на десетилетия. " Разбира се, ние следим това развиване, само че на този стадий това са просто думи ", уточни той.

21 страни членки на Европейски Съюз подписаха съглашение този месец за финансиране, развиване и разрастване на въоръжените сили след решението на Англия да излезе от Общността, план, който беше препоръчан за първи път през 1950-те години и на който Англия дълго се противопоставяше.

Съгласно съглашението, което ще бъде подписано от водачите на Европейски Съюз през декември, участващите държавни управления за първи път ще се обвържат правно в взаимни планове, както и ще се ангажират да усилят военните разноски и да допринесат за бързо разполагане на войски при нужда.

Поддръжниците на плана настояват, че в случай че бъде сполучлив, формалният клуб от 23 страни членки ще даде на Европейския съюз по-последователна роля в битката с интернационалните рецесии и ще постави завършек на минусите, следени в Либия през 2011 година, когато европейските съдружници разчитаха на Съединени американски щати за въздушни удари и муниции.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР