Висш служител на ООН призова за улесняване на достъпа на

...
Висш служител на ООН призова за улесняване на достъпа на
Коментари Харесай

ООН моли за достъп до Северозападна Сирия

Висш чиновник на Организация на обединените нации прикани за улеснение на достъпа на помощи до следените от бунтовниците региони в северозападната част на Сирия , като предизвести, че запасите от помощи скоро ще бъдат изчерпани, заяви Агенция Франс Прес.

Задържаните от бунтовниците региони наоколо до границата с Турция - мощно наранени от земетресението с магнитуд 7,8 по Рихтер, което стана в понеделник - не могат да получават помощ от държаните от държавното управление елементи на Сирия без разрешението на Дамаск .

" Оставете политиката настрани и ни оставете да вършим нашата филантропична работа ", съобщи непрекъснатият координатор на Организация на обединените нации за Сирия Ел-Мостафа Бенламлих в изявление за Агенция Франс Прес, като предизвести: " Не можем да си позволим да чакаме и да преговаряме. В момента, в който преговаряме, всичко е свършено, всичко е завършило. "

Земетресението от понеделник опустоши цели квартали на огромни градове в Турция и Сирия, като умъртви над 11 700 души , рани хиляди други и остави доста повече хора без заслон в зимния мраз.
 Над 11 700 са жертвите на земетресението в Турция и Сирия
Над 11 700 са жертвите на земетресението в Турция и Сирия

УНИЦЕФ предизвести, че хиляди деца може би са потърпевши в естественото злополучие

Само в Сирия са починали минимум 2662 души по данни на държавното управление и спасителите в следените от бунтовниците региони.

В диалог с Агенция Франс Прес от Дамаск Бенламлих съобщи, че разрушенията в държаните от държавното управление провинции " са големи ".

" Но знаем също, че разрушенията в северозападната част на страната са големи и би трябвало да стигнем до там, с цел да създадем оценка ", сподели той.
 Сирия желае помощ от Европейски Съюз след опустошителното земетресение
Сирия желае помощ от Европейски Съюз след опустошителното земетресение

Жертвите при трусовете са над 9600

" Все още би трябвало да преговаряме и към момента би трябвало да получим достъп, да вземем за пример до северозападния регион, не е елементарно ".

Според служителя на Организация на обединените нации от към три седмици в района не са изпращани нови доставки от вътрешността на Сирия .

Организация на обединените нации разполага с известни ресурси в региона - задоволителни за изхранването на 100 000 души за една седмица, сподели той.
 Европейски Съюз дава 3.5 млн. евро незабавна филантропична помощ на Сирия
Европейски Съюз дава 3.5 млн. евро незабавна филантропична помощ на Сирия

Това ще се служи посредством Механизма за гражданска отбрана

" След като се изчерпят, би трябвало да ги попълним и това е моят апел ", сподели той.

" Нуждаем се от поддръжката на всички заинтригувани страни, с цел да улесним достъпа, било то до северозападната част на Сирия или до останалата част на Сирия, тъй като и там те страдат. "

Във вторник Организация на обединените нации заяви, че единственият граничен пункт, употребен за превозване на животоспасяваща помощ от Турция към опустошената от спора Сирия, е прекъснал активността си .
 Пътят от Турция към Сирия е развален, а помощта е затруднена
Пътят от Турция към Сирия е развален, а помощта е затруднена

Данни от Организация на обединените нации

Но районният филантропичен координатор на Организация на обединените нации за Сирия съобщи в сряда, че се надява доставките на помощи да бъдат обновени още на идващия ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР