Висш представител на властта в Украйна обяви, че е началото

...
Висш представител на властта в Украйна обяви, че е началото
Коментари Харесай

ISW: Атаката в Саки“ е начало на контраофанзивата на Украйна

Висш представител на властта в Украйна разгласи, че е началото на контранастъплението им на юг, оповестява ISW (Институтът за проучване на войната).

От Института се базират на изявление на украински върховен чиновник пред Politico на 10 август, който дал отговор утвърдително на въпроса дали офанзивата в Крим е началото на плануваната контраатака на Украйна .
 Британският боен министър: Експлозията в
Британският боен министър: Експлозията в " Саки " не е провокирана от фас

Бен Уолъс е уверен, че украинските военни са в правото си да се целят в съветската военновъздушна база в Крим.

Очаква се, че украинската войска ще води интензивни боеве през август и септември , като те най-вероятно ще предопределят изхода от идната фаза на войната. Украинският президент Володимир Зеленски също означи на 10 август, че войната е почнала с Крим и ще би трябвало да завърши с Крим – с неговото освобождение.

От своя страна представителите на съветските управляващи звучат по-скоро комплицирани в отговорите си за офанзивата на 9-и август против военновъздушната база „ Саки “ в окупирания Крим. Сателитните фотоси удостоверяват оповестеното от военновъздушните сили на Украйна, че при офанзивата в „ Саки “ са унищожени най-малко осем съветски самолета .

Това обаче опонира както на съветските изказвания, че детонациите не са резултат на нахлуване, по този начин и на информацията, че при случая няма развален нито един аероплан. Снимковият материал, който разгласиха съветските медии и който също бе сниман със спътник, бе съпроводен от противоречащи си сюжети.

Руското министерство на защитата разгласи на 9-и август, че боеприпасите в склада на летището „ Саки “ са били взривени заради немарливост, а не вследствие на нахлуване , както и че при случая няма развалени самолети.
 Лошо предпазване на муниции - причина за детонацията в авиобазата
Лошо предпазване на муниции - причина за детонацията в авиобазата " Саки "

Руската страна не би си признала, че гърмежът е породен от украински обстрел

Руският блогър Рибар разяснява на 10-и август, че най-вероятно детонацията не е била породена от ракетен удар, а заради немарливост и неспазване на разпоредбите за сигурност. Рибар показа и друга версия – позволи, че е допустимо случаят да е породен от дребен хеликоптер с бомба, атакувал намиращ се наоколо паркинг.

Според ISW другите версии в съветските медии и измежду съветските блогъри приказват за две неща - или че в съветското министерство на защитата не са могли да стигнат до общо умозаключение какво тъкмо се е случило на авиобазата „ Саки “, или Кремъл н е е съумял задоволително сполучливо да координира осведомителната си тактика, с цел да разсее изрично всевъзможни допускания, че Украйна е направила сполучлива офанзива над зоната, следена от Русия.

Предполага се, че съветските елементи в авиобазата към този момент са наясно какво тъкмо се е случило, само че евентуално към момента не знаят по какъв начин тъкмо украинската войска е направила офанзивата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР