Висш ирански духовник обвини САЩ и Израел в подклаждането на

...
Висш ирански духовник обвини САЩ и Израел в подклаждането на
Коментари Харесай

Висш ирански духовник обвини САЩ и Израел за размириците в Ирак

Висш ирански свещеник упрекна Съединени американски щати и Израел в подклаждането на безредици в Ирак, с цел да провалят огромното годишно поклонение на шиитските мюсюлмани, планувано да се организира там по-късно този месец, заяви полуофициалната иранска организация " Тасним ".

Броят на починалите в продължаващите от няколко дни насилствени демонстрации в Ирак набъбна до 44 души, а още 1200 са били ранени, откакто полицията стреля с бойни патрони по хората.

" Врагът в този момент е хладнокръвен против Ислямската страна, Америка и ционизмът... се прицелват в поклонничеството в Ирак и основават неприятности, тъй като им е мъчно да одобряват наличието на милиони (поклонници) в Кербала ", акцентира аятолах Мохамед Емами-Кашани по време на проповед.

Аятолах Мохамед Емами-Кашани е член на Събранието на специалистите на Ислямската република.

Масови протестни демонстрации заляха улиците на столицата Багдад и други региони на Ирак във вторник, като хората стачкуват против безработицата, корупцията и неприятните услуги.

Вчера управляващите вкараха полицейски час в Багдад. Впоследствие мярката беше разширена до провинциите Наджаф, Майсан, Ди Кар, Вавилон и Уасит.

Освен това управляващите блокираха достъпа до интернет в Багдад и няколко други области в централните и южните елементи на Ирак. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР