Висш дипломат от ЕС участва в разговори в Техеран днес

...
Висш дипломат от ЕС участва в разговори в Техеран днес
Коментари Харесай

Надеждите за подновяване на ядрената сделка на Иран

Висш посланик от Европейски Съюз взе участие в диалози в Техеран през днешния ден на фона на очакванията за възобновяване на нуклеарната договорка на Иран със международните сили, съобщи " Асошиейтед прес ", базирайки се на иранската държавна медия.

Срещите сред пратеника на Европейски Съюз, Енрике Мора, и висши ирански чиновници се организират в сензитивен миг на договарянията за възкръсване на договорката, откакто се появиха позитивни признаци за разрешаването на някои от най-трудните проблеми, обсъждани на договарянията. В известието за диалозите в Техеран не бяха дадени доста детайлности и единствено се показва, че дипломатите са разискали най-новите развития по нуклеарната договорка, както и че иранският основен договарящ Али Багери Кани е повторил, че Иран счита, че двете страни са покрай договорка, в случай че Америка предяви " реалистични " условия.

Бившият президент Доналд Тръмп изтегли Съединени американски щати от нуклеарната договорка през 2018 година и още веднъж наложи тежки наказания против Иран. Ислямската република последователно престана да извършва отговорностите си по съглашението и доста разшири нуклеарната си стратегия. По рано този месец диалозите за възкръсване на договорката във Виена бяха прекратени, откакто Русия нахлу в Украйна и Запада наложи финансови наказания против Москва. Служители в този момент отново показват оптимизъм, откакто Москва наподобява се е отказала от свое предходно условие търговията ѝ с Иран да бъде изключена от глобите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР