Висш дипломат от ЕС предупреди в понеделник, че става опасно

...
Висш дипломат от ЕС предупреди в понеделник, че става опасно
Коментари Харесай

ЕС: Става „опасно късно“ за договаряне на търговско споразумение с Лондон

Висш посланик от Европейски Съюз предизвести в понеделник, че става рисково късно за обезпечаване на комерсиално съглашение след, откакто в Брюксел стартира седмица от основни договаряния, съобщи Агенция Франс Прес.
" Да забележим дали ще има съглашение. На този стадий не можем да кажем дали това ще бъде до края на тази седмица или когато и да било - или въобще ", сподели той.
" Вече става извънредно късно ", сподели пратеникът пред публицисти при изискване за анонимност.
Главният договарящ на Европейски Съюз и неговият английски сътрудник са в Брюксел с вярата да реализират съглашение след осеммесечни договаряния.
Часовникът върви към 31 декември, когато етапа на преход след Brexit завършва и Англия и Европа ще се нуждаят от комерсиална договорка, с цел да ръководят връзките - или да се изправят пред стопански безпорядък.
Необходима е договорка задоволително рано преди тази дата, с цел да се разреши ратификацията от Европейския парламент, който заседава за финален път на 16 декември.
Дипломатът предизвести, че ще бъдат нужни " изобретателни решения ", в случай че договорка бъде предоставена прекомерно късно, с цел да могат членовете на Екологичен потенциал да кажат думата си.
" Оставаме решителни и ще проявим доста самообладание и почитание, пробвайки се да реализираме съглашение, " сподели представителят на Европейски Съюз Даниел Фери.
Представители и от двете страни на договарянията споделят, че договарящите чакат противоположната страна да направи огромен ход по сложните въпроспречат на постигането на триумф на договарянията от самото им начало.
За Обединеното кралство Европейски Съюз би трябвало да се откаже от очакванията си да резервира непрекъснат необятен достъп до английски води за европейските риболовци.
Междувременно Европейски Съюз към момента чака Лондон да даде гаранции за лоялна конкуренция по въпроси като околната среда, опазването на здравето и държавните помощи.
 Дъблин сложи ултиматум на Лондон за комерсиалната договорка Дъблин сложи ултиматум на Лондон за комерсиалната договорка
Ирландия предизвести, че няма да има комерсиална договорка за Brexit, в случай че английското държавно управление продължава с опитите да прокара противоречивия прочие..
" Ние сме доста прецизни във връзка с нашите условия. Те са допустими, " сподели, представител на Франция в Европейската комисия, която управлява договарянията за Европейски Съюз.
Ако министър председателят " ги почита, ще има договорка. Ако той не ги почете, договорка няма да има ", сподели Бретон пред френската телевизия LCI.
Видеооконференция на водачите на Европейски Съюз в четвъртък за разискване на пандемията беше счетено за дефакто период, макар че вероятността от пълноправна договорка до тогава наподобява все по-малко евентуално.
" Въпреки че доста чиновници считат, че тази седмица е сериозна, ние не чакаме пробив ", сподели Муджтаба Рахман, началник на консултантската група Eurasia Group.
" По-вероятно е те да работят до края на месеца, " добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР