Висоцки казва: Не знам дали съм смел, защото не съм

...
Висоцки казва: Не знам дали съм смел, защото не съм
Коментари Харесай

С книгата „Путин, войната и ние“ ви предизвиквам: Докога ще се мр...

Висоцки споделя: Не знам дали съм самоуверен, тъй като не съм бил на война. Прав е, само че може и без да сме на фронта, да погребваме приятели или да погребват нас (можем да си го представим…), с цел да се убедим, че войната е непоносимо, кърваво нещо, което покрива земята с трупове, изпепеляват се градове и села, насилвани са дами, прокудени са милиони, а деца и старци губят жаждата за живот.

 

Путин разсъни Четирите конника на апокалипсиса. И препусна с втория, аления, който съгласно Откровенията на Йоан от Новия завет въплъщава войната и избиването на почтени. В описанието непрекъснато се повтаря апелът: Иди и виж! Идете и вижте!

 

Не можем да си затваряме очите пред страшните неща, които се случват в Украйна, ехото у нас и реакциите на политици и разнообразни елементи на обществото. Отворете си очите, хора. Вижте какво се случва!

 

Опитах в тази книга да събера обстоятелства и да стигна до строго защитавани секрети за аргументите Русия да стартира тази война. Показвам скрити неща от биографията на Путин, за които публицисти са убити. Открих скандални неща за връзките ни с Москва. Прочетох още веднъж някои съветски класици, които русофилите непрекъснато свързват с днешния режим на Кремъл. Нищо общо нямат, да знаете. До един всички велики руснаци са се изправяли против експанзията, безчовечността, кражбите и лъжите на властта. И са платили скъпо и прескъпо за своята позиция.

 

Това съм се опитал да покажа.

 

Бях задължен.

 

Защото усещам виновност към младите. Не им оставяме това, което заслужават.

 

Извинявам им се. Опитвам се посредством „ Путин, войната и ние “ да постъпя като човек, за който свободата в действителност е най-ценното нещо.

 

Нека опитаме да не се ненавиждаме. Стига ненавист, тя ни убива.

 

Огнян Стефанов

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР