Високото съдържание на витамин D в организма може да попречи

...
Високото съдържание на витамин D в организма може да попречи
Коментари Харесай

Витамин D пречи на развитието на рака

Високото наличие на витамин D в организма може да попречи на развиването на онкологичните болести, оповестява порталът Eurekalert в четвъртък.
Изводът е на група учени от разнообразни страни, които са анализирали мостри от кръв и анкетни данни за хранителния режим, метода на живот, историята на раковите болести в фамилиите на над 33 хиляди японци на възраст от 40 до 69 години. Наблюденията са траяли над 16 години, съобщи БГНЕС.
Като се извърши промяна на резултатите в сходство с фактори като възраст, тегло, степента на физическа интензивност и отношението към тютюна и алкохола, резултатите от проучването сочат, че високата централизация на витамин D понижава с 20% риска от развиване на онкологично заболяване.
При това тази взаимозависимост се отнася както за мъжете, по този начин и за дамите.
Високата централизация на веществото в кръвта е обвързвана и с намаляването (с 30-50%) на вероятността от заболяване на рака на черния дроб, при което при мъжете е обвързвана с по-високия %.
Авторите на научния труд са уверени, че получените резултати удостоверяват тезата, че витамин D пази от рак. Въпреки това, съгласно тях, не би трябвало да се изключва и опцията да няма никакви спомагателни резултати при по-ниски от несъмнено ниво концентрации на витамина.
Учените вършат и ангажимента, че върху окончателните резултати може да са повлияли и непредвидени обстоятелства.
Като мощни страни на проучването се показват огромната група участници в проучването, дългият интервал на наблюдаване и огромният размер кръвни разбори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР