Високото кръвно налягане може да е много опасно за организма

...
Високото кръвно налягане може да е много опасно за организма
Коментари Харесай

Лесен трик за сваляне на кръвното налягане

Високото кръвно налягане може да е доста рисково за организма на човек, по тази причина постоянните профилактични прегледи са чудесна предварителна защита и всеки човек би трябвало да следи индикаторите на кръвното си налягане. Не е наложително да сте в по-напреднала възраст, с цел да имате проблеми с кръвното, по тази причина всяка възраст е подобаваща за профилактичен обзор.
За високо кръвно налягане се смята това, което е над 140/90. Най-често то се повишава постепенно, признаците не връхлитат човек внезапно, по тази причина е и мъчно за диагностициране. Високото кръвно е рисково и е добре да се следите през няколко месеца, с цел да сте сигурни, че вашето е в норма. Трябва да знаете и кои са най-честите признаци на високото кръвно налягане:
 Симптоми при ниско и високо кръвно налягане Симптоми при ниско и високо кръвно налягане
Как да разберете дали имате ниско или високо кръвно налягане, в случай че нямате уред за кръвно вкъщи? Има някои признаци, които могат да ви...
- сърцетуптене
- главоболие
- звук в ушите
- зной
- замаяност
 Кой алкохол подвига или смъква кръвното налягане? Кой алкохол подвига или смъква кръвното налягане?
Много хора, които имат проблем с кръвното налягане, би трябвало да внимават с алкохолните питиета. Има алкохоли, които качват кръвното наляг...
Ако към този момент имате открито високо кръвно налягане, има способ, с който бързо можете да го свалите. Учени от американски институт са провели голям брой проучвания, с които схващат, че даже леките промени в метода на живот могат да окажат неповторимо въздействие върху индикаторите на кръвното налягане. Те настояват, че резултатите се виждат още през първите седмици и са в действителност впечатляващи.
В американското проучване са взели участие три групи мъже сред 40 и 80 години, които са били с наднормено тегло и кръвно налягане над 130/80. Всяка от групите е имала специфични правила, съгласно които да живее няколко седмици.
Първата група била подложена на диета, в която са били изключени сладките изкушения, солта и аленото месо. Към режима добавили и спорт 3 пъти седмично, което дало спомагателни резултати в края на проучването.
Втората група се придържала към по-здравословното хранене със сходни на първата група правила. Разликата била в това, че те не спортували нито един път през седмицата.
Третата група траяла да води нормалния си метод на живота като си похапвала всичко, не спортувала и въобще не направила никакви промени.
 5 елементарни храни, които възстановяват кръвното 5 елементарни храни, които възстановяват кръвното
Aкo cтoйнocтитe, кoитo aпaрaтът ви зa кръвнo нaлягaнe oтчитa, ca нaд 120/80, oпрeдeлeнo трябвa дa включитe в диeтaтa cи хрaни, кoитo нa...
Важно конкретизиране е, че всички участници спрели краткотрайно медикаментите си за кръвно, само че е хубаво да споменем, че този опит се е водел по зоркото наблюдаване на няколко медицински лица и никой не трябва да го прави вкъщи, без да се съветва с доктор.
Резултатите от проучването били смайващи! Пациентите от първата група отслабнали и намалили доста кръвното си налягане без лекарства. След този опит лекарите назначили с медикаменти да продължат САМО 15% от участниците, а останалите просто трябвало да съблюдават този режим на хранене и спортуване по 3 пъти на седмица. При останалите две групи не се усетили съвсем никакви промени и те траяли с медикаментите и битката с кръвното налягане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР