Високото кръвно налягане може да доведе до сериозни здравословни проблеми,

...
Високото кръвно налягане може да доведе до сериозни здравословни проблеми,
Коментари Харесай

Как да си приготвим смути против високо кръвно

Високото кръвно налягане може да докара до съществени здравословни проблеми, в случай че не бъде третирано, само че постоянните прегледи и леките промени в метода на живот могат да противодействат на казуса. А когато се чудим какво да консумираме с концепцията да се предпазим от високо кръвно, може да помислим за нещо ненадейно – смути.
1. Високото кръвно.
Високото кръвно е съществено положение и признаците не всеки път са видни. Най-добрият метод да разберете дали имате подобен проблем е с постоянни прегледи при лекаря си или с апарат у дома. За доста хора с хронично високо кръвно налягане, няма специфична причина – просто се ускорява с годините. Когато това се случи, лекарите го дефинират като хипертония.

Вторичната хипертония е високо кръвно налягане, породено от друго положение, като да вземем за пример проблеми с щитовидната жлеза, сънна апнеа, рак на надбъбречната жлеза, вреди по бъбреците, корист с алкохол и дрога.
Повечето лекари предлагат пациенти с такива проблеми да трансформират метода си на живот.
Спазването на здравословна диета и тренировките оказват помощ. Храните и напитките, които консумирате, са значими за това дали ще имате високо или ниско кръвно. Здравословно зелено смути пък може да държи равнищата в обикновено положение.

2. Здравословната диета.
Диетата има голямо влияние върху кръвното налягане. Наднорменото тегло и затлъстяването са рискови фактори за хипертония и е значимо да хапваме нещо, което ни оказва помощ да свалим тежестта си или най-малко да го поддържаме. Има няколко съставки, които имат положителен резултат върху кръвното налягане и яденето на листни зеленчуци ни обезпечава положително количество калий и натрий.
Смутитата пък са апетитен метод, да се подсигурим с витамини и минерали за деня. За смути, което да смъква кръвното, прибавете зеленчуци като къдраво зеле, спанак, манголд, кочияш и аругула. Можете да употребявате Нутрибулет и елементарно да приготвите мечтаната примес, вземайки най-хубавото от храните, като ги смила до такава еднородност, че резервира всички значими субстанции.

Едно зелено смути може да побере до пет чаши зеленчуци и плодове в една вкусна напитка, предлагайки страховит старт на деня с доста потребни хранителни субстанции. Можете да смесите зеленчуците с плодове като банани и ядково мляко за здравословен, сладостен зелен сок.
3. Научно потвърдено.
В проучване от 2013 година, резултатите на зеленото смути са изследвани и е потвърдена връзката им с намаляването на кръвното налягане. Изследването заключи, че включването и увеличената консумация на плодoве и зеленчуци, изключително зелени смутита, оказва помощ за понижаване на кръвното налягане и смъртността измежду хората със сърдечно-съдови проблеми.

Една от основните аргументи за развиването на хипертонията са високите равнища на натрий в пактерианите храни. Натрият резервира храната за по-дълго, с цел да може да стои повече време на щандовете. Освен това производителите на модифицирани храни са разкрили, че детайлът кара хората да желаят да ядат още повече от въпросните храни. Знаейки, че множеството от храните, които ядете, са приготвени вкъщи, ще намалите равнищата на натрия и по този начин напрежението върху сърдечно-съдовата система спада.
Инфо: Петел

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР