Високото кръвно налягане е много често срещан проблем при българите,

...
Високото кръвно налягане е много често срещан проблем при българите,
Коментари Харесай

Храни срещу високо кръвно

Високото кръвно налягане е доста постоянно срещан проблем при българите, а сърдечно-съдовите проблеми са водещата причина за смърност. Ако имаме този здравословен проблем знаем, че е належащо постоянно следене на положението ни, банкет на съответните лекарства и нараснало внимание към метода на живот, който водим.

Пиенето на алкохол и тютюнопушенето са тези привички, които би трябвало да оставим в предишното , в случай че страдаме от високо кръвно. Мазните храни също спадат в листата на възбраните. Но допустимо ли е това, което консумираме, да ни помогне да овладеем здравословния си проблем?

 Снимка 382772

Има някои храни, които се предлага да се включат в ежедневното меню , в случай че страдаме от високо кръвно. Разбира се, те няма по какъв начин да ни излекуват, само че сигурно ще имат позитивен резултат. А така и така са потребни за здравето.

Чесън

Този зарзават със характерен и настойчив усет има способността освен да ни защищава от настинки и вируси, само че и да ни оказва помощ в битката с високото кръвно.

Чесънът, сходно на аспирина, разрежда кръвта и предотвратява образуването на тромби в кръвоносните съдове. А те могат да провокират рискови положения с съдбовен край.

Така постоянното похапване на чесън се трансформира в предварителна защита на инфаркта. А и стойностите на кръвното се редуцират. Зареждаме се и с огромно количество витамини, минерали и аминокиселини.

 Снимка 278573

Зеленолистни

Зеленчуците са потребни за здравето ни като цяло. А тези, които са богати на калий, подкрепят изхвърлянето на натрия (който се съдържа в солта) посредством урината. По този метод се намалява кръвното налягане.

Въпросните зеленчуци са зеленолистните - маруля, рукола, зеле, спанак и други сходни. Ако не можем да ги намерим пресни, можем да заложим и на замразени - питателните субстанции в тях са същите.

Горски плодове

Сред тях любимецът са боровинките. те са с високо наличие на флаваноиди. Тези субстанции предотвратяват хипертонията и поддържат равнищата на кръвното. Вкусно и потребно.

 Снимка 348092

Червено цвекло

Азотният оксид в този зарзават уголемява кръвоносните съдове и понижава кръвното. Сокът от алено цвекло има най-бърз резултат в тази посока - в границите на едвам 24 часа след консумация. Можем да консумираме цвеклото и сурово или печено.

Семена и овесени ядки

Те са извънредно богати на фибри, с ниско наличие на мазнини и натрий, по тази причина са доста подобаващи за закуска и за междинно ядене, в случай че имаме проблеми с кръвното. Фъстъците също се оправят повече от добре със задачата да намаляват границите на налягането.

 Чести неточности при здравословното хранене
Чести неточности при здравословното хранене

Лесно е да се подведем от модата

Нар

Този плод, богат на витамини и антиоксиданти, потвърдено може да понижи кръвното налягане единствено за четири седмици, в случай че всеки ден изпиваме по една чаша сок, написа HelathLine.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР