Високотехнологичната университетска болница "Св. Марина" в Плевен днес празнува петгодишнина,

...
Високотехнологичната университетска болница "Св. Марина" в Плевен днес празнува петгодишнина,
Коментари Харесай

Високотехнологична университетска болница в Плевен днес отбелязва петгодишнина

Високотехнологичната университетска болница "Св. Марина " в Плевен през днешния ден чества петгодишнина, оповестиха от лечебното заведение.

Статут на университетска болница лечебното заведение получи на 4 октомври 2017 година Според екипа това значи високо равнище на образование и научноизследователска активност. В отделенията работят десетки млади докторанти, специализанти и асистенти. Високотехнологичната база притегля огромен поток от български и задгранични студенти.

В екипа работят доценти и професори, одобрени експерти и учени в региона на гинекологията, онкологията, хирургията, кардиологията, урологията и гастроентерологията. Повечето от тях са членове на европейски и международни професионални организации, създатели са на публикации в задгранични реномирани научни списания, както и са носители на доста награди.

От януари 2019 година болничното заведение ползва насъбран 11-годишен опит в роботизираната хирургия, въвеждайки роботизирана система от последно потомство за робот-асистирани интервенции в гинекологията и урологията.

С новата система "Da Vinci Xi " се следят по-добри резултати в оперативната и лечебната активност - точност и сигурност за пациентите, без сечения и белези, ниска кръвозагуба, понижаване на следоперативната болежка и дискомфорт, по-малък болничен престой, бързо възобновяване и връщане на оперираните към естествения им живот.

Болницата единствена в Плевен разполага с два асистент-робота, които оказват помощ на лекарите да са в непрестанен контакт с пациентите посредством "виртуални визитации ", даже и на хиляди километри, за обезпечаване на цялостния комфорт и оптималната грижа за пациентите, показват от лечебницата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР