Високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис до софийското село Яна

...
Високотехнологична оранжерия за отглеждане на канабис до софийското село Яна
Коментари Харесай

ГДБОП разби оранжерия за канабис край с. Яна

Високотехнологична оранжерия за развъждане на канабис до софийското село Яна разрушиха антимафиотите от ГДБОП. Разследването тече на териториите на Софийска и Благоевградска област.

При претършуване в региона на промишлена зона Яна антимафиотите разкрили в индустриално хале особено обособено и построено помещение на работеща оранжерия за развъждане и преправяне на канабисови растения. То било оборудвано с нужната апаратура, осветяване, отопление и вентилация, както и с техника за следващо сушене, обработка и автоматизирано обособяване на съцветия.

От помещението са конфискувани 115 саксии с канабисови растения с височина от 25 до 100 см, към 45 кг сухи съцветия, разпределени в 11 чувала, други 5 чувала, със зелена тревиста маса и съцветия, както и съоръжение за производството и последващата обработка на наркотичното вещество.

В хода на спецоперацията са претърсени два адреса - къща в Гоце Делчев, откъдето е конфискувано малко количество съцветия канабис, и апартамент в столичния кв. „ Овча купел “.

В полицейския арест са арестувани двама мъже – на 53 и 34 години, чиято съпричастност към незаконната активност се обяснява.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Действията за изясняване на всички обстоятелства и условия по случая не престават.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР