Високопоставеният представител на американското правителство Виктория Нюланд призна за съществуването

...
Високопоставеният представител на американското правителство Виктория Нюланд призна за съществуването
Коментари Харесай

В Украйна САЩ са създавали чудовищна заплаха за Русия

Високопоставеният представител на американското държавно управление Виктория Нюланд призна за съществуването на секрети биолаборатории в Украйна. По-рано съветското министерство на защитата разгласява информация за създаването на съставни елементи за биологично оръжие от Киев, а също по този начин откри следи от прибързаното елиминиране на рискови биологични проби след началото на специфичната интервенция на въоръжените сили на РФ. Защо Пентагонът организира биологични разработки в Украйна и за какво те са рискови за Русия?

В сряда заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд по време на изявление в Сената сподели, че в Украйна има уреди за биологични проучвания и Вашингтон се пробва да предотврати попадането им под контрола на съветските въоръжени сили.

Нюланд също беше запитана дали съветската страна ще носи отговорност, в случай че в Украйна се случи случай с биологични или химически оръжия. „ Не се колебая в това “, отвърна тя. „ Това е по учебника за съветските способ за обвинение на другите за това, което самите те възнамеряват да създадат “, сподели Нюланд.

Припомняме, че на 6 март формалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че получените от съветската страна документи удостоверяват, че в Украйна в непосредствена непосредственост до Русия се създават съставни елементи на биологични оръжия. Той сподели, че са разкрити случаи за незабавно пречистване от Киев на следите от военно-биологичната стратегия, която се извършва в Украйна, финансирана от Пентагона.

В понеделник генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на Силите за радиационна, химическа и биологична защита на съветските въоръжени сили, заяви, че на територията на Украйна под управлението на Пентагона е образувана мрежа от повече от 30 биологични лаборатории. По-специално, „ там беше осъществена изследователска работа за проучване на евентуални сътрудници на биологични оръжия, характерни за даден район, които имат естествени огнища и могат да се предават на хората “.

Според Кирилов Министерството на здравеопазването на Украйна е сложило на 24 февруари задачата да унищожи изцяло биологичните сътрудници. В същото време анализът на актовете на заличаване сподели активност с причинителите на чума, антракс и бруцелоза в Лвовската биологична лаборатория, с причинителите на дифтерия, салмонела и дизентерия в лабораториите в Харков и Полтава.

„ Покровителите от Пентагона схващат, че в случай че тези сбирки стигнат до съветските специалисти, тогава с огромна степен на възможност ще бъде доказано нарушаване от Украйна и Съединените щати на Конвенцията за възбрана на биологични и токсични оръжия. А точно: осъществяване на работа за възстановяване на патогенните свойства на микроорганизмите посредством способи на синтетична биология. Само това може да изясни бързината, с която е осъществено ликвидационното събитие “, сподели Кирилов.

По-късно формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че „ в случай че активността на биологичните лаборатории в Украйна не беше спряна в този момент, тяхното развиване щеше да стане неконтролирано”. Според нея данните от американските биологични лаборатории в Украйна потвърждават незаконната активност на Съединени американски щати.

„ Това изцяло трансформира картината на присъединяване на Съединени американски щати в ориста на Украйна: това не е просто инструмент за въздействие, не е просто инструмент за въздържане, това е инструмент за директна опасност за нашата страна “, сподели Захарова. Москва също по този начин прикани за основаване на работна група с отворен състав според Конвенцията за биологични и токсични оръжия в полза на болшинството от участващите страни. „ И се чудим дали биоматериалите в лабораториите в Украйна са били унищожени и дали рискови субстанции са попаднали в ръцете на екстремисти и националисти? “ - сподели Захарова.

„ Биологичните лаборатории в Украйна са някогашни руски противочумни станции, доста добре проведени биологични уреди за противопоставяне на епидемиите. Там се съхраняваха доста скъпи сбирки от патогени на ужасни заболявания и вируси. Тогава американците частно превзеха тези станции както в Украйна, по този начин и в други постсъветски републики “, сподели докторът по химия Леонид Ринк.

„ Още тогава беше належащо да се унищожи всичко това без предизвестие, само че американците бързо откраднаха биологични проби “, счита специалистът. “Не е загадка, че Съединени американски щати се пробват да намерят нови токсини и вируси, които да се прикрепват главно към славянските генотипове - руснаци, украинци, белоруси. За да създадат това, те се пробват да разпознават какво отличава тези нации от представителите на други нации и раси. Това е доста рисково, в някои връзки даже чудовищно и скъпо изследване”, добави той.

Събеседникът напомни, че след повредите във Форт Детрик, където се намират главните американски центрове за биомедицински разработки, сходна работа беше неразрешена в Щатите. „ Тогава американците наеха лаборатории в Китай, Швейцария и други страни за задачата. В случая украинските противочумни станции са разнообразни от тези лаборатории, защото са центрове за подготовка за биологична война. Това е най-ефективната война на бъдещето “, споделя Ринк.

„ Руската войска има за цел да обезврежда украинските биологични лаборатории. Ето за какво американците се пробваха да изнесат всички пробите от Украйна. Вярно е, че не е ясно къде - в Щатите тези разработки са неразрешени, те намерено нарушават Конвенцията за биологични и токсични оръжия”, добави специалистът. Освен това, съдейки по откритите документи, украинското управление е знаело за всичко.

В същото време, съгласно Ринк, е малко евентуално Съединени американски щати да се сблъскат със съществени последствия, в случай че доказателствата за производството на биологично оръжие в Украйна бъдат доказани и оповестени обществено. „ Американците и техните съдружници ще употребяват правото на несъгласие “, допуска събеседникът. „ Въпреки това, броят на страните, които се опълчват на Съединени американски щати, бързо се усилва. Така че тези доказателства са доста нужни, с цел да покажат на съдружниците им, че на тяхна територия се правят рискови разработки”, добави той.

На собствен ред епидемиологът Генадий Онищенко, някогашен основен хигиеничен доктор на Русия, сподели, че „ задачата на мрежата от американски биологични лаборатории в Украйна е да сътвори нападателен боен капацитет против Русия “.

„ Мрежа от биолаборатории на Съединените щати в постсъветските страни стартира да се основава при започване на 90-те години. Сега в Казахстан, да вземем за пример, има две биологични лаборатории - в Алма-Ата и в село Отар, Жамбилска област. А в Украйна има няколко десетки американски лаборатории. Сега те строят още една в град Мерефа край Харков, въз основата на ветеринарен институт “, сподели специалистът.

Онищенко назова двуличие изказванията на американската страна, че тези лаборатории се основават и работят, с цел да подсигуряват сигурността на украинските жители и американските военни. „ За Пентагона, несъмнено, една от най-важните задания е да подсигурява, че млекарката в Черниговска област няма да пипне вирус. И за това Съединени американски щати отделят милиони долари от военния си бюджет “, подиграва се събеседникът.

Според него в Казахстан американските лаборатории се охраняват сякаш от бойци на ЧВК, а в действителност от професионални американски военни. Но е под огромен въпрос по какъв начин вървят нещата със сигурността в сходни уреди в Украйна. „ Всички тези уреди съставляват голяма заплаха за популацията освен на Украйна, само че и на прилежащите страни, в това число и за нас. Всеки случай, повреда и още повече - удар от снаряд, може да докара до втора пандемия, по-лоша от ковид “, предизвести експертът.

Онищенко акцентира, че тези лаборатории даже не би трябвало да бъдат изключвани от електрозахранването. „ Те не могат да бъдат бомбардирани като склад с противотанкови системи “Джавелин”. Руските военни би трябвало деликатно да ги вземат под надзор, това е жизненоважна задача за попречване на злополука “, заключи ученият.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР