Високопоставеният американски служител по въпросите на Северна Корея, Джун Пак

...
Високопоставеният американски служител по въпросите на Северна Корея, Джун Пак
Коментари Харесай

САЩ и Китай са обсъдили военното сътрудничество между Русия и Северна Корея

Високопоставеният американски чиновник по въпросите на Северна Корея, Джун Пак и нейният китайски сътрудник Лю Сяомин също по този начин са разискали " все по-дестабилизиращото и ескалиращо държание " на Северна Корея, се споделя в изказване на американското ведомство.

В него се прибавя, че възходящото военно съдействие сред Русия и Северна Корея е " в нарушаване на многочислени резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ".

В изказване на китайското външно министерство се споделя, че е " в общия интерес на района и интернационалната общественост да се поддържат мирът и стабилността на Корейския полуостров, и да се да се форсира процесът на политическо споразумяване... "

В него се прибавя, че " заинтригуваните страни би трябвало да... припознаят опасенията на всяка страна по уравновесен метод посредством логичен разговор " и че Китай и Съединени американски щати са се споразумели да поддържат контакт по въпроса.

Китайското изказване не загатва Русия, която която от дълго време е страна по глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея поради стратегиите на Севера за разработка на нуклеарни оръжия и балистични ракети, само че ускори връзките си с Пхенян след началото на нашествието в Украйна през 2022 година, отбелязва Ройтерс.

Вашингтон упреква Северна Корея, че доставя Русия с артилерийски снаряди и ракети, употребявани в Украйна.

Москва и Пхенян отхвърлят това, само че се зарекоха да задълбочат военните си връзки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР