Високопоставени служители с недвижими имоти в чужбина и баснословни доходи,

...
Високопоставени служители с недвижими имоти в чужбина и баснословни доходи,
Коментари Харесай

Шойгу & Co. откраднали 80% от парите за войната в Украйна?

Високопоставени чиновници с недвижими парцели в чужбина и баснословни приходи, които не са декларирани, са обект на ново следствие от екипа на Алексей Навални. То е отдадено на Алексей Криворучко, заместител на съветския министър на защитата.

Според обява на плана FreeDom интернационалният финансист Бил Браудър счита, че чиновници като Криворучко в Русия са главната причина за корупцията в армията.

" Корупцията в Русия е толкоз необятно публикувана, че съвсем нищо не работи. Всичко в страната не работи. Те не са в положение да организират военни интервенции. 80% от парите, които трябваше да отидат за войната, бяха откраднати и това е добре ", твърди Браудър в изявление за The Wall Street Journal.

Адвокат Николай Полозов е склонен, че корупцията е повлияла на бойната успеваемост на съветските войски. Благодарение на служители като Шойгу и Криворучко съветските танкове остават без динамична отбрана и се трансформират в много лесни цели.

" Корумпираността на режима на Путин и неговите чиновници се демонстрира точно в това, че дълго време, повече от 20 години, главната концепция беше да се краде колкото се може повече на тези позиции, с опциите, които тези чиновници имаха. И да обезпечат бъдещето на децата си с всички пари, които са откраднали ", сподели Полозов.

Руслан Шаведдинов от Фондацията за битка с корупцията споделя, че съветското Министерство на защитата е едно от най-корумпираните ведомства. Ето за какво самият Шойгу стана приказно богат и " позлати " фамилията си. Всички от обкръжението му в това министерство също са корумпирани, написа още

Според Шаведдинов Министерството на защитата на РФ е едно от най-корумпираните и непопулярни измежду хората ведомства, за което всяка година се отделят от ден на ден пари от бюджета. В същото време се крадеше от ден на ден и повече, изяснява той и показва, че действително никой не е работил за реформирането на армията и образованието на бойците.

" Служителите в съветското министерство на отбранатане бяха готови за тази война, те просто се обогатяваха и присвояваха бюджета в джобовете си ", споделя Шаведдинов.

Фондация " Навални " заяви, че е открито, че дъщерите на съветския заместник-министър на защитата Алексей Криворучко имат американско поданство. Самият той пък има първокласен неподвижен парцел на стойност половин милиард рубли.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР