Високопоставени служители от Европейския съюз обсъждат планове, според които излизането

...
Високопоставени служители от Европейския съюз обсъждат планове, според които излизането
Коментари Харесай

Brexit може да бъде отложен с 2 години


Високопоставени чиновници от Европейския съюз разискват проекти, съгласно които излизането на Англия от Европейския съюз може да бъде отсрочено до 2021 година, оповестява The Guardian. Изданието се базира на европейски дипломати.

Сега Brexit е плануван за 29 март 2019 година, след което би трябвало да стартира временен интервал с дълготрайност от 21 месеца. Брюксел разисква разновидността да размени този интервал с пролонгация за излизане на Англия от Европейски Съюз, отбелязва изданието. Допълнителното време като държава-членка ще даде опция на Англия и Европейски Съюз да разработят разпоредбите за бъдещите си връзки.

Сред последователите за отлагането на периода за Brexit са ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, както и генералния секретар на Европейската комисия Мартин Зелмайер.

Представители на дипломатическите кръгове от Европейски Съюз през последните седмци нееднократно декларират, че ще гласоподават за отсрочване на Brexit, в случай че Лондон помоли за това и прояви подготвеност за изменение в проектите за излизане от Европейския съюз. Без съответното искане, Брюксел не може да предприеме нищо, съгласно DW. Освен това отлагането на Brexit ще има своя принос при решаването на проблемите, свързани с митническия съюз.

Преди ден, министър председателят на Англия Тереза Мей сподели, че националният парламент не по-късно от 12 март ще излезе с решение по показаният проект за Brexit. В събота трима от английските министри приканиха за отсрочване на Brexit, в случай че Тереза Мей не получи поддръжка за разновидността си за съглашението за излизане от Европейски Съюз.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР