Високопоставени представители от Конгреса на САЩ се споразумяха за максимален

...
Високопоставени представители от Конгреса на САЩ се споразумяха за максимален
Коментари Харесай

От Конгреса на САЩ съобщиха, че има споразумение за федералните разходи

Високопоставени представители от Конгреса на Съединени американски щати се споразумяха за оптимален размер на федералните разноски от 1,6 трилиона $ в границите на съглашение, целящо да предотврати частичното прекъсване на работата на държавното управление по-късно този месец, съобщи ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В контрактуваната горна граница на разноските са включени 886 милиарда $ за защита и 704 милиарда $ за разноски, свързани с защитата, съобщи Джонсън нощес в писмо до законодателите.

Споразумението значително е съобразено с рестриктивните мерки на разноските за защита и вътрешни стратегии, които Конгресът дефинира като част от законопроекта за отсрочване на лимита на дълга до 2025 година, показва Асошиейтед прес. Но то дава някои отстъпки на републиканците от Камарата на представителите, които смятаха рестриктивните мерки на разноските в това съглашение за незадоволителни.

В писмото до сътрудниците си Джонсън съобщи, че то ще обезпечи 16 милиарда $ спомагателни съкращения на разноските спрямо предходното съглашение, контрактувано от тогавашния ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти и президента Джо Байдън, и че е с към 30 милиарда $ по-малко от това, което обмисляше Сенатът. " Това съставлява най-благоприятното бюджетно съглашение, което републиканците са реализирали от повече от десетилетие ", написа още Джонсън.

Байдън съобщи, че съглашението " ни приближава с една стъпка до предотвратяването на излишно прекъсване на работата на държавното управление и до отбраната на значими национални цели ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР