Високопоставен украински представител в Източна Украйна съобщи днес, че украинските

...
Високопоставен украински представител в Източна Украйна съобщи днес, че украинските
Коментари Харесай

Украинските сили са нанесли удар по команден пункт на ЧВК "Вагнер", убити са голям брой руски нашественици

Високопоставен украински представител в Източна Украйна заяви през днешния ден, че украинските сили са нанесли удар по хотел, в който са били ситуирани бойци на частната съветска войска " Вагнер ", и са умъртвили огромен брой от тях. Новината беше обявена от Серхий Гайдай, шеф на Луганска област, главната част от която е окупирана от Русия.
 

 
В изявление за украинска телевизия Гайдай съобщи, че украинските сили са нанесли в събота удар по хотел в град Кадиивка западно от Луганск. Снимки, оповестени в Телеграм, демонстрират постройка в руини. " Имаше малко гърмеж там, тъкмо където беше ситуиран командният пункт на " Вагнер " ", сподели Гайдай и добави: " Голям брой от тези, които бяха там, починаха ".
 
Управителят на Луганска област добави, че оживелите не разполагат с съответна здравна помощ. " Сигурен съм, че най-малко 50 % от тези, които са съумели да оцелеят, ще умрат преди да получат здравна помощ. Това е по този начин, тъй като даже в нашата Луганска област те са откраднали съоръжение ", съобщи той.

Гайдай и по-рано е съобщавал за украински удари по цели в Луганска област, в това число за офанзива против команден пункт на " Вагнер " в град Попасна през август.
 
Украинската войска пое отговорността за серия от удари през уикенда против командни пунктове и хранилища в окупираните от Русия територии. В изказването не се показват съответни цели, само че се отбелязва, че ударите са били нанесени с потреблението на артилерия и ракети.
 
Русия заяви за многочислени украински артилерийски удари в югоизточния град Мелитопол в събота. Руската противовъздушна защита е била дейна в Мелитопол, както и в Симферопол на Кримския полуостров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР