Високопоставен служител от администрацията на Доналд Тръмп е подменил списъка

...
Високопоставен служител от администрацията на Доналд Тръмп е подменил списъка
Коментари Харесай

The Guardian: Високопоставен чиновник на Тръмп е подменил ”Кремълския списък”

Високопоставен чиновник от администрацията на Доналд Тръмп е ”подменил ” листата на съветските олигарси, доближени до Владимир Путин и забогатели с помощта на връзките си с него, квалифициран от американските държавни служби, оповестява The Guardian. " Списъкът, направен от нас, беше сменен със лист на богатите руснаци, очевидно заимствуван от рейтинга на най-богатите руснаци на списание Forbes, добавяйки имената на кремълски служители от висшия ешалон ", споделя шведския икономист Андерс Ослунд, член на Атлантически съвет и съавтор на отчета, представен от изданието.

" В последна сметка се получи нещо смешно. Там няма никакви критерии ", разяснява Ослунд.

Той прибавя, че над първичния лист е работено дълго време, во " почитан представител на администрацията на Тръмп е заповядал той да бъде махнат и сменен със листата на Forbes.

" Някой на висока позиция в държавното управление съществено се пробва да накара държавното управление и Конгреса на Съединени американски щати да наподобяват неуместно ", счита Ослунд.

По думите му, министърът на финнасите носи отговорността за това, че е подписал сходен документ, а единственият, който има полза от този лист е Путин.

Новината беше доказана и от политолога Андрей Иларионов, някогашен консултант на Путин, който живее в Съединени американски щати и е изслушван от Конгреса във връзка съставянето на " Кремълския отчет ".

Питър Харел, заместник-помощник на държавния секретар на Съединени американски щати по въпросите на глобите разяснява пред изданието: " Във типа, в който беше оповестен този лист, той няма да бъде ефикасен. Целта на Конгреса беше да принуди администрацията да се концентрира върху хората, от които зависи Путин. Те показаха лист, в който влизат и тези хора, и всички останали ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР