Високопоставен служител на руското външно министерство заяви, че търговските сателити

...
Високопоставен служител на руското външно министерство заяви, че търговските сателити
Коментари Харесай

Русия с предупреждение към Запада, че може да се прицели в космическите сателити

Високопоставен чиновник на съветското външно министерство съобщи, че комерсиалните спътници на Съединени американски щати и техните съдружници биха могли да станат законни цели за Русия, в случай че бъдат включени във войната в Украйна, заяви.

Русия, която през 1957 година изстреля в Космоса " Спутник 1 " - първия сателит, основан от индивида, а през 1961 година изпрати първия човек в Космоса, разполага със обилни офанзивни галактически благоприятни условия - както Съединени американски щати и Китай. През 2021 година Русия изстреля противоспътникова ракета, с цел да унищожи един от личните си спътници.

Константин Воронцов, заместник-директор на отдела за неразпространение и надзор на въоръженията на съветското външно министерство, съобщи пред Организация на обединените нации, че Съединените щати и техните съдружници се пробват да употребяват Космоса, с цел да наложат господството на Запада.

Воронцов сподели, че потреблението на западни спътници за подкрепяне на военните дейности в Украйна е " извънредно рискова наклонност ". " Използването на такива спътници от страна на Запада в поддръжка на Украйна е " провокация ", добави още той.

Става дума за потреблението на съставни елементи на гражданската галактическа инфраструктура, в това число комерсиална, от страна на Съединени американски щати и техните съдружници във въоръжени спорове ", е представен да споделя Воронцов в Организация на обединените нации.

Той не загатна съответни сателитни компании, макар че по-рано този месец Илон Мъск съобщи, че неговата ракетна компания " Спейс екс " ще продължи да финансира интернет услугата " Старлинк " в Украйна.

Войната в Украйна лиши живота на десетки хиляди хора, подкопа международното икономическо възобновяване след края на войната и провокира най-сериозната борба със Запада след Кубинската ракетна рецесия през 1962 година, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР