Високопоставен служител на руското външно министерство каза, че комерсиални сателити

...
Високопоставен служител на руското външно министерство каза, че комерсиални сателити
Коментари Харесай

Русия видя сателитна провокация от Запада и заплаши с удар

Високопоставен чиновник на съветското външно министерство сподели, че комерсиални спътници на Съединените щати и техните съдружници могат да станат законни цели за Русия, в случай че бъдат въвлечени във войната в Украйна, предава Reuters.

Русия има богата галактическа история. През 1957 година страната изстреля първия изкуствено основан земен сателит – „ Спутник 1 “, а през 1961 година изпрати първия човек в космоса. Към през днешния ден дата тя разполага със забележителен нападателен потенциал, какъвто прочее имат и Съединените щати и Китай. Миналата година Москва изстреля противосателитна ракета, с цел да унищожи един от личните си спътници.

Константин Воронцов, заместник-директор на отдела за неразпространение и надзор на въоръженията към съветското външно министерство, сподели пред Организация на обединените нации, че Съединените щати и техните съдружници се пробват да употребяват космоса, с цел да наложат владичество на Запада.
 Съединени американски щати и Европейски Съюз се готвят да финансират интернета на Мъск в Украйна
Воронцов сподели, че потреблението на западни спътници в помощ на украинските военни старания е „ извънредно рискова наклонност “.

Квазицивилната инфраструктура може да бъде законна цел за ответен удар “, уточни той пред Първия комитет на Организация на обединените нации, добавяйки, че потреблението на такива спътници от Запада за поддръжка на Украйна е „ провокативно “.

„ Говорим за включването на съставни елементи на гражданската галактическа инфраструктура, в това число комерсиалната, от страна на Съединените щати и техните съдружници във въоръжени спорове “, означи Воронцов, представен от Организация на обединените нации.

Той не загатна никакви съответни сателитни компании, макар че Илон Мъск сподели по-рано този месец, че неговата галактическа компания SpaceX ще продължи да финансира своята интернет услуга Starlink в Украйна, базирайки се на нуждата от „ положителни каузи “.

Войната в Украйна умъртви десетки хиляди, подкопа световното икономическо възобновяване след Коронавирус и провокира най-сериозната борба със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР