Високопоставен служител на Пентагона е обвинен в участие в мрежа

...
Високопоставен служител на Пентагона е обвинен в участие в мрежа
Коментари Харесай

Високопоставен служител на Пентагона "екзекутира" кучета за борба: Прокурори

Високопоставен чиновник на Пентагона е упрекнат в присъединяване в мрежа за боеве с кучета, откакто полицията нахлува в дома му и открива ветеринарни стероиди, килими, изцапани с кръв, и жестоко електрическо устройство, употребявано за екзекутиране на животни, които са изгубили боевете. Съобщава се, че от вкъщи му са били взети пет кучета.

Фредерик Дъглас Мурфийлд младши и хипотетичен съизвършител са били задържани предишния месец и упрекнати в поощряване и подкрепяне на начинание за битка с животни, съгласно прессъобщение, оповестено от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в понеделник. Те бяха освободени в очакване на правосъден развой.

Според прессъобщението Мурфийлд и неговият съизвършител са употребявали приложение за криптирани известия, с цел да поддържат връзка с други треньори на кучета за боеве, да координират битки и да разискват по какъв начин да запазят активността си скрита от правоприлагащите органи. Мурфийлд употребявал името " Geehad Kennels ", с цел да разпознава своята интервенция за битка с кучета, до момента в който съучастникът, посочен като Марио Деймън Флайт, наричал своята интервенция " Razor Sharp Kennels ".

В началото на септември чиновниците на реда нахлуват в жилищата на Мурфийлд и Флайт и откриват общо 12 кучета. От парцела на Мурфийлд са били конфискувани пет " кучета от вида питбул ", заяви вестник " Вашингтон пост " , като се базира на документално изказване на ФБР, подадено в поддръжка на обвинителния акт.

При претърсването на жилището на Мурфийлд са открити също " ветеринарни стероиди, графици за образование, килим, който наподобява е бил оцапан с кръв ", и " устройство, състоящо се от електрически щепсел и кабели за джъмпер... употребявано за екзекутиране на кучета, които губят боеве с кучета ", декларира Министерството на правораздаването.

Преди да бъде задържан, Мурфийлд е работил като заместник-началник по информацията за командването, контрола и връзките към основния информативен шеф на министъра на защитата. Според уеб страницата на Пентагона от този момент длъжността му се заема от Кевин Мълвихил в " изпълняващ длъжността ".

Говорител на Пентагона съобщи пред в. " Вашингтон пост ", че Мурфийлд " към този момент не е на работното място ", само че не сподели дали е бил краткотрайно отхвърлен, уволнен или е бил заставен да се пенсионира.

ФБР е разследвало кръга за пердах с кучета от няколко години и предходната година девет членове са били задържани и упрекнати, съгласно писменото изказване, представено от " Пост ". Осем от обвинените са се признали за отговорни и са сътрудничили на следствието, като са предали информация, която демонстрира присъединяване на Мурфийлд в боеве с кучета най-малко от 2002 година

Местните управляващи в Мериленд от години получават недоволства от Мурфийлд и Флайт. Служителите за надзор на животните са били предизвестени през 2018 година, когато две мъртви кучета са били открити в найлонов плик покрай дома на Мурфийлд дружно с поща, адресирана до някогашния чиновник на Пентагона.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР