Високопоставен руски депутат потвърди, че Русия е разположила в Калининградска

...
Високопоставен руски депутат потвърди, че Русия е разположила в Калининградска
Коментари Харесай

Руски депутат потвърди, че Русия е разположила ракетни комплекси "Искандер" в Калининградска област

Високопоставен съветски народен представител удостовери, че Русия е разположила в Калининградска област усъвършенствани ракетни комплекси "Искандер ", които могат да носят нуклеарен заряд, съобщи РИА "Новости ".

"Да, разположихме ", сподели в отговор на въпрос ръководителят на комисията по защита към Държавната дума Владимир Шаманов, без да прецизира какъв брой на брой са комплексите.

"Разполагането на задгранична инфраструктура автоматизирано попада в листата на целите за предпочитано заличаване ", добави той.

В предишното Русия е заявявала, че системите "Искандер " са краткотрайно дислоцирани в Калининградската област в отговор на разгръщането на американски сили в балтийския район. Тогава Вашингтон сподели, че разполагането на такива ракети наоколо до членките на НАТО Естония, Латвия, Литва и Полша е "дестабилизиращо ", напомни Българска телеграфна агенция.

Агенцията разясни, че "Искандер " ( "SS-26 Stone " по номенклатурата на НАТО) са мобилни системи за балистични ракети, които изместват руските "Р-11 " "Р-17 " и "Р-300 " ( "Scud " - по НАТО). Новата система се състои от двойка ракети с ориентиране и обхват до 500 км. Те могат да придвижват стандартен или нуклеарен военен заряд.

Калининградската област е съветска територия, граничеща с Полша, Литва и Балтийско море.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР