Високопоставен китайски служител отхвърли предположението, че Китай ще участва в

...
Високопоставен китайски служител отхвърли предположението, че Китай ще участва в
Коментари Харесай

Китай няма да се присъедини към Русия и САЩ в ядрените преговори

Високопоставен китайски чиновник отхвърли догатката, че Китай ще взе участие в полемики с Русия и Съединени американски щати за ограничение на нуклеарните оръжия, като съобщи, че няма желание да " взе участие в каквито и да било тристранни договаряния ", съобщи БГНЕС.
Гън Шуан, представител на китайското външно министерство, съобщи на дневен брифинг, че евентуалните договаряния за нуклеарните оръжия на Пекин са на " най-ниското равнище " от неговите потребности, свързани с националната сигурност. Китайският нуклеарен боеприпас не може да бъде съпоставен с този на Москва или Вашингтон.
" Китай се опълчва на всяка страна, която приказва за Китай по въпроса за контрола на въоръженията, и няма да взе участие в никакви тристранни договаряния за съглашение за нуклеарно разоръжаване ", сподели Гън Шуан в отговор на питане по отношение на последните изказвания на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви Ройтерс.
Говорителят сподели, че Китай поддържа цялостната възбрана и заличаване на нуклеарните оръжия. Ройтерс заяви също, че Гън Шуан е декларирал, че страните с най-големи ресурси от нуклеарни оръжия носят отговорността за " понижаване на нуклеарните оръжия по метод, който може да бъде тестван и необратим ".
След телефонен диалог предходната седмица с съветския президент Владимир Путин, Тръмп съобщи пред кореспонденти, че и двамата водачи са говорили за опцията за реализиране на ново нуклеарно съглашение " напълно скоро " и че Китай може да бъде включен в договарянията по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР