Високопоставен ирански депутат заяви, че парламентът на страната е изготвил

...
Високопоставен ирански депутат заяви, че парламентът на страната е изготвил
Коментари Харесай

Иран подготвя план за ответни мерки срещу Европа

Високопоставен ирански народен представител съобщи, че Народното събрание на страната е изготвил проект за " допустимо най-строг " ответен удар против " вмешателството " на Европа, съобщи организация Синхуа.

Вахид Джалалзадех, ръководител на Комисията по национална сигурност и външна политика на иранския парламент, направи тези забележки в изявление за формалната осведомителна организация IRNA.

Той съобщи, че проектът има за цел налагане на наказания на въоръжените сили на някои страни от Европейския съюз като ответна мярка за тяхното " интервенционно " държание.

Джалалзадех добави, че подготовката на проекта е набрала по-голяма скорост след " спорното и намесващо се " държание на някои европейски страни по време на неотдавнашните протести в Иран и приемането от Европейския парламент на резолюция, призоваваща за оповестяване на Ислямският революционен гвардейски корпус за терористична организация.

Той акцентира, че проектът е подготвен да бъде прегледан по време на открита сесия на иранския парламент.

Джалалзадех предизвести Европа да не продължава с " ирационалното си държание " и съобщи, че иранският парламент следи от близко държанието на Съвета на Европейски Съюз.

Ако съветът отстъпи пред настояването на хардлайнерите, иранският парламент неотложно ще одобри проекта за ответни ограничения, добави той. /БГНЕС

Техеран / Иран
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР