Високопоставен дипломат от САЩ, отговарящ за борбата с дезинформацията, призова

...
Високопоставен дипломат от САЩ, отговарящ за борбата с дезинформацията, призова
Коментари Харесай

Контрадезинформатор №1 на САЩ: Киев да разкрие тежките истини за положението на фронта

Високопоставен посланик от Съединени американски щати, отговарящ за битката с дезинформацията, прикани президента на Украйна Володимир Зеленски да бъде по-отворен към разкриването на информация за обстановката на бойното поле, оповестява Politico, представено от " Фокус ".

Съветът му идва на фона на усилване на боевете, съветските триумфи на фронта и намаляващия интернационален фокус върху продължаващия трета година спор в Украйна.

Джеймс Рубин управлява Центъра за световно ангажиране на Държавния департамент на Съединени американски щати, който се занимава с битката с агитация и дезинформация на " враждебни страни и други участници ", ориентирани против Америка и нейните съдружници по света. Говорейки в подкаст на Politico, Рубин съобщи, че " от време на време украинското държавно управление може да се опълчи на свободата на информация, която е естествена за нас ".

" Има дни, в които военните кореспонденти оповестяват за неща, които не са безусловно в полза на Володимир Зеленски. Но в една народна власт, в която се надяваме да се трансформира Украйна, и в която виждаме, че тя се трансформира... те могат да схванат, че да имаш военни кореспонденти, които отразяват войната, даже и от време на време да има неприятни вести, е доста по-добре от следената среда, в която Русия е сложила своите жители ", разяснява дипломатът.

Украински и западни публицисти упорстваха за по-голям достъп до фронтовите линии, само че управляващите в Киев ограничиха репортажите от сензитивните зони в спора на съображение, че ограниченията служат за задушаване на съветските акции за дезинформация.

Рубин обаче допусна, че по-добрият достъп ще е от изгода с оглед незабавната потребност на Украйна от повече помощ от нейните съдружници. Той добави, че макар че страната се " движи в вярната посока ", тя към момента не е " изцяло развита народна власт " – с някои неподходящи последствия за осведомителния поток.

Рубин, някогашен представител на Държавния департамент, съветваше топ дипломата Мадлин Олбрайт по време на спора в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век, а също по този начин сегашния президент Джо Байдън по отношение на външната политика по време на мандата му в Сената.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР