Високоградусов алкохол на стойност около 100 000 евро, който по

...
Високоградусов алкохол на стойност около 100 000 евро, който по
Коментари Харесай

Митничари на Дунав мост задържаха марков алкохол за 100 000 евро, който уж вече бил доставен

 Снимка: Агенция  Снимка: Агенция  Снимка: Агенция  Снимка: Агенция  Снимка: Агенция
Високоградусов алкохол на стойност към 100 000 евро, който по документи към този момент е бил доставен до данъчен склад, задържаха митнически чиновници от Митница Русе в региона на Дунав мост 1.

При влизане в страната митнически чиновници правят инспекция по линия на противодействието на незаконните акцизни артикули на товарен автомобил с българска регистрация.

Камионът транспортира бутилирани алкохолни питиета – ром, текила и водка от известни марки, от Холандия за България. Стоката пътува под режим отсрочено заплащане на данък, само че при инспекция в Българска акцизна централизирана осведомителна система /БАЦИС/ е открито, че пратката там попада със статус „ доставен“.

На процедура за стоката – общо 17 902 бутилки, не е налично условието от Закона за акцизите и данъчните хранилища поръчителство, което е наложително при придвижването под режим отсрочено заплащане на данък.

По случая е известена Митница Варна, на чиято територия се намира данъчния склад – адресат на стоките. Поради установени и други нарушавания лицензът на данъчния склад е лишен.

Уведомена е НАП-Варна, която след осъществяване на инспекция, е наложила запор на арестуваната стоката, заради отговорности на фирмата-купувач.

Според данните от съпътстващата товара фактура цената на пратката е към 100 000 евро. Общият размер на дължимия данък възлиза на над 56 000 лева

За осъщественото нарушаване е формиран и връчен акт за определяне на административно нарушаване, който планува налагане на имуществена глоба в размер на двойния данък – към 112 000 лв.. Предстои издаване на наказателно разпореждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР