Високо ценя ролята на всеки един български военнослужещ, който в

...
Високо ценя ролята на всеки един български военнослужещ, който в
Коментари Харесай

Министърът на отбраната и началникът на отбраната поздравиха военнослужещите, които изпълняват задачи в мисии и операции на НАТО и ЕС

Високо оценявам ролята на всеки един български военнослужещ, който сега извършва воинския си дълг надалеч от Родината.

Всички вие изпълнявате задания в задачи и интервенции на НАТО и Европейския съюз (ЕС) в разнообразни елементи на света. Всички вие почтено представяте България като участвате в осъществяването на интернационалните задължения, които страната ни е поела “. Това сподели през днешния ден, 5 май, министърът на защитата Драгомир Заков в приветствието си към командирите на националните контингенти, които вземат участие в задачи и интервенции на НАТО и Европейски Съюз.
„ Благодаря ви за професионализма, отговорността и високия военен дух, с които укрепвате и издигате престижа на Въоръжените ни сили в комплицираната интернационална конюнктура сега. Изминалите десетилетия на почтено присъединяване на български военнослужещи в задачи и интервенции зад граница доведоха до това през днешния ден България да е мечтан сътрудник за взаимни подготовки и тренировки, извънредно нужни в изискванията на военни дейности, рецесии и неустановеност “, уточни още министър Заков. Той пожела на военнослужещите здраве, висок военен дух, сполучливо осъществяване на настоящите задания и умерено завръщане, след привършване на задачите.
„ Благодаря на националните ни командири в Босна и Херцеговина, Косово, Ирак и Мали за дисциплината, отговорността и отношението им към осъществяването на служебните отговорности. Достойно представяте страната ни в задачите на НАТО и Европейския съюз. Това е изключително значимо в ситуацията, в която се намираме “, съобщи от своя страна и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той благодари също на Съвместното командване на силите за сполучливото менажиране на българските контингенти зад граница. „ За да бъдете вие обезпечени, по отношение на родината, да се чуват всички ваши претенции, проблеми и стремежи точно в полза на общата цел – сполучливо осъществяване на дилемите и показване на нашата татковина “, уточни началникът на защитата.

В своето послание адмирал Ефтимов се спря и на актуалната среда на сигурност в района. Той подчертава върху осъществяваното непрекъснато наблюдаване на ситуацията на стратегическо, оперативно и тактическо равнище. „ Правим всичко допустимо в народен и съдружен мащаб да не се допусне разгръщане на рецесията в нежелани посоки “, увери началникът на защитата.

Адмирал Ефтимов изрази вяра, че с актуализацията на държавния бюджет ще се получи съответен отговор на напъните, полагани от Българската войска. „ За да можем сполучливо да решаваме дилемите си и да стоим на своя военен пост, само че и да получаваме съответна реакция и отношение от обществото и управлението на страната “, заключи началникът на защитата.
Полковник Иван Иванов, народен пълководец на най-многобройния ни контингент зад граница в Босна и Херцеговина, който взе участие в интервенцията “ALTHEA ” рапортува, че ситуацията по сигурността в зоната на интервенцията е релативно спокойна и постоянна, а военнослужещите извършват дилемите си според общоприетите оперативни процедури. Командирите на националните контингенти в Косово подполковник Банко Камбурски, в Ирак подполковник Иван Марков и в Мали старши лейтенант лекар Георги Семовски също пожелаха здраве, благоденствие и триумфи на всички свои сътрудници, които извършват своите служебни отговорности в страната и отвън нея.

Към момента 149 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България извършват с възприятие на отговорност поставените задания в интервенции на НАТО и Европейския съюз. Българските военнослужещи дават своя принос за одобряване на високия престиж, който нашата страна и въоръжените сили, имат измежду съдружните сътрудници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР