Високо напрежение на заседанието на комисията за проверка на управлението

...
Високо напрежение на заседанието на комисията за проверка на управлението
Коментари Харесай

Скандално заседание на комисията за проверка на управлението на ГЕРБ

Високо напрежение на съвещанието на комисията за инспекция на ръководството в Народното събрание. Изслушването на предприемача Светослав Илчовски, който упрекна ГЕРБ в рекет и корист с власт продължи и през днешния ден. В залата участва и Иван Ангелов от компания " Градус ", който беше неведнъж споменаван от Илчовски по време на предходното съвещание на комисията.

Изненадващо, един до различен в комисията застанаха Светослав Илчовски и индивидът, който нападна - предприемачът Иван Ангелов. Оказа се, че Ангелов е пристигнал непринудено, с цел да бъде изслушан също от комисията.

Илчовски стартира втората част от своя роман, след близо час надвиквания, нападки и замяна на реплики сред политическите сили. Той повтори изказванията си по отношение на Ангелов, че е бил притискан да им продава фуражи на половин цена. Спомена за обезпечаването на фиктивни обороти, с цел да се продават акциите на борсата.

" За което съм дал на комисията фотоси на един от най-хубавите хотели в Монако, където трябваше да ме попитат може ли да създадем мним оборот на неговото сдружение, че не му доближава оборота. Това нещо всичко ще бъде в прокуратурата господин Ангелов,няма нищо Чичо Иване ", сподели Светослав Илчовски.

Многократно в залата бяха отправени подвиквания Ангелов да вземе думата, с цел да отговори на нападките. Няколко пъти и депутати от ГЕРБ желаеха комисията да гласоподава да бъде изслушан и той. Заседанието продължи с въпроси на депутатите към Илчовски още веднъж изказванията му за рекет, за кюлчета злато, подарени на премиера и подигравка в пандиза с прочут пандизчия.

Илчовски самичък оцени бизнеса си на 200-300 милиона лв., само че твърди, че е щял да се развива още по-добре, в случай че не е бил политическият рекет.

В залата шефът на " Градус " съобщи, че казаното от Илчовски е неистина. Ангелов акцентира неколкократно, че в никакъв случай не си е служил с името на премиера в бизнес връзките си. Уточни обаче, че Борисов му е съдействал, когато е имал проблеми при покупко-продажби за експорт.

Особено съм сюрпризиран от безскрупулните неистини. В Библията е казано, не лъжете срещу истината, ще попаднете под наказание. Всеки си дава отговор за лъжите. Надявам се и господин Илчовски, тъй като 95% от нещата, които сподели, бяха неистини, съобщи Иван Ангелов, притежател на " Градус ". Така че този господин Илчовски, аз изрично декларирам, че ще бъде даден на прокуратурата. Защото той непрестанно лъже. На прокуратурата в понеделник ще бъде даден най-подробно, добави той. Г-н Илчовски твърди, че аз съм употребявал името на премиера в Монако, с цел да ми продава на ниска цена стока - брутална неистина, безогледна неистина, сподели още Ангелов.

Относно сагата с премиерските кюлчета, предприемачът съобщи, че не е виждал предаване на кюлчета, а единствено фотоси. Този път сподели, че не знае нищо за личността на Мата Хари.

Що се отнася до казаното от Илчовски пред комисията, че Цоло Вутов е подарил на Бойко Борисов златно кюлче за рождения ден, от бизнес групата на Вутов " Геотехмин " обявиха, че нямат процедура да подаряват подобен вид дарове.

От " Градус " пък дадоха обещание, че ще заведат всички вероятни каузи против Илчовски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР