Високо кръвно налягане често се среща при по-възрастните хора и

...
Високо кръвно налягане често се среща при по-възрастните хора и
Коментари Харесай

Свалете високото кръвно за секунди с тези 2 натурални рецепти

Високо кръвно налягане постоянно се среща при по-възрастните хора и е резултат от нездравословни привички или водене на вреден метод на живот – стрес, наднормено тегло, несъразмерна консумация на алкохол и невъздържание със солта.

Въпреки че можем да предотвратим този проблем, постоянно съществува риск от появяването му. Един от методите да се справите с високото кръвно налягане е благодарение на натурални средства, написа zdraveikrasota, представен от Zdrave.to.
Какви са признаците на високото кръвно налягане?
Най-често срещаните признаци на хипертония са:
Гадене и повръщанеВиене на святЗачервяване на лицетоБледо лице Болка в гърдите Главоболие
Трябва да следите кръвното си налягане, в случай че имате подозрения . С помощта на уред за кръвно налягане можете да вършиме нужните ви точни измервания.

Апаратите за кръвно налагане мерят систоличното (артериално кръвно налягане) и диастоличното налягане (измерващо налягането на кръвта до момента в който сърцето си почива сред ударите).

Трябва да посетите лекаря си, с който да обсъдите равнището на кръвното си налягане, с цел да ви бъде предписана най-подходящата за положението ви терапия.
1.Чесън
Чесънът може да намали кръвното налягане с 8%. Притежава  антиоксидантно деяние, подобряващо положението на кожата и на нервната система . Чесънът се употребява като съставна част в редица предписания за домашни лечебни средства.
Трябва да изяждате по една скилидка чесън дневно  като лечебно средство при хипертония . Така че е добре да си приготвите бурканче с обелени скилидки чесън в хладилника.Вместо да глътнете или да сдъвчете скилидката чесън можете да я накиснете в чаша с вода за една нощ.Можете да смесите водата с лимонен сок и да я пиете на гладно. Така ще стабилизирате рН равнището на стомаха си и ще спомогнете храносмилането си. 2.Магданоз и лимон
Пасирайте целия лимон дружно с магданоза в блендер и приемайте сместа на гладно. Това средство  ще ви защищити от появяването на високо кръвно налягане, защото и двете му съставки са с диуретично деяние . Те спомагат изхвърлянето на арестуваните течности водещи до появяването на високо кръвно налягане.
Друг вид е  да пиете лимонен сок с топла вода  сутрин на гладно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР