Високият интелект е незаменимо оръжие за справяне с всевъзможни проблеми,

...
Високият интелект е незаменимо оръжие за справяне с всевъзможни проблеми,
Коментари Харесай

6 житейски трудности, с които се борят интелигентните хора

Високият разсъдък е незаменимо оръжие за справяне с всевъзможни проблеми, само че в житейските обстановки най-интелигентните хора страдат не по-малко от всички останали, а от време на време повече. Защото в последна сметка всеки, колкото и да се отличава с умствените си качества, е просто човек.

Житейските компликации, пред които са изправени най-интелигентните хора постоянно обаче са характерни. Ако вие сте един от тези хора, неналичието на схващане, която срещате в лицето на близките, може да ви накара да се чувствате самотни. LifeHack изброява някои от тези ежедневни битки, които постоянно се водят незабелязани. 

1. Дребните приказки ви изтощават

Може би сте забелязали, че ви е мъчно да участвате във всекидневни диалози за най-обикновени неща. Темите, които ви занимават, евентуално са по-скоро в региона на науката, изкуството, философията и така нататък - които рядко намират място в сходен диалог. Това ви кара да чувствате по какъв начин си губите времето, приклещени в един задушаващ и еднообразен поток от обществено допустими изречения. Всичко, от което имате потребност е да намерите съидейник, с който да обменяте хрумвания за значимите за вас неща.

2. Мислите повече, в сравнение с говорите

Тъй като мозъкът ви е надъхан да търси всички вероятни решения на един проблем, евентуално ви би трябвало повече време, с цел да дадете мнението си по даден проблем и да извършите умозаключение. Още повече, в случай че не сте изцяло сигурни, че разполагате с верния отговор или брилянтната концепция, няма да говорите въобще. Повечето хора към вас евентуално нямат визия по какъв начин работи вашия умствен развой и считат, че сте странна птица – затворен, безразличен, високомерен или срамежлив човек.

3. Работата ви елементарно ви отегчава

Непрестанната ви потребност от нови провокации, хрумвания и планове, може да трансформира в миналото вълнуващата работа в елементарна и досадна – откакто изразходите всички вероятни креативен подходи. Това може да се трансформира във всекидневна битка да завършвате дилемите си. И като допълнение, в множеството случаи шефът ви не може да прояви състрадание към вашите копнежи и просто желае работата да се свърши. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР