Високите цени на стоките са основен проблем за гръцките гласоподаватели,

...
Високите цени на стоките са основен проблем за гръцките гласоподаватели,
Коментари Харесай

Два месеца преди евроизборите: Високите цени са основен проблем за избирателите в Гърция

Високите цени на стоките са главен проблем за гръцките гласоподаватели, демонстрират изследвания преди европейските избори. Продавачи и купувачи на пазарите споделят, че са разочаровани.

„ Разбира се, високите цени ще повлияят върху резултата от европейските избори. Резултатът за държавното управление ще бъде доста отрицателен, тъй като то не направи нищо за цените на храните и на силата. Сега споделят, че ще оказват помощ на фермерите с цените на торовете, само че ние не сме видели нищо до този миг. Затова ще ги накажем! “, заканва се фермерът Христофорис Ярис.

„ През последните две години има огромен напън върху портфейла на потребителя. Според мои оценки, сме очевидци на 30% нарастване на цените. Надявам се, че управляващите ще получат ясно обръщение “, споделя негов съгражданин.

Средният ритъм на напредък на Гърция е един от най-високите в еврозоната, само че ограниченията против инфлацията в категорията на храните очевидно не се отразяват на потребителите.

„ Всяка мярка, подхваната от гръцкото държавно управление за понижаване на цените, е позитивна. Но въпросът е до каква степен е ефикасна. Според мен, тези ограничения нямат действително влияние. Цените на главните артикули от потребителската кошница демонстрират дребна смяна. Има и сериозен проблем в частния бранш. А опозиционните партии не са подготвени да ръководят страната, липсва им потенциал “, споделя Георгиос Каватас – ръководител на гръцката федерация на ресторантьорите.

Въпреки обстоятелството, че преди месец и половина гръцкото държавно управление утвърди ограничения за справяне с този проблем, множеството жители са разочаровани. Очаква се това отчаяние да се отрази в бюлетините. Това е бодлив въпрос за държавното управление.

 

Йоргос Димитропулос – Euronews, Атина
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР