Високите цени на имотите в Хонконг карат някои от жителите

...
Високите цени на имотите в Хонконг карат някои от жителите
Коментари Харесай

Недостъпният имотен пазар, който кара младите да живеят извън закона

Високите цени на парцелите в Хонконг карат някои от жителите да нарушават закона. Малък, само че въпреки всичко забележителен брой младежи живеят в индустриални здания, заменяйки комфорта за по-нисък наем. Освен неудобства като ръждива вода и чести прекъсвания на тока, това има един огромен проблем: нелегално е, написа Bloomberg.

Но е риск, който 32-годишният фотограф Уа Лий е подготвен да поеме. В постройката, която живее, има и склад за китайски билки и комерсиална кухня. Но наемът, който той и съквартирантът му заплащат, е едвам $1 400 - по-малко от половината от нормалната за района цена.

 Цените в Хонконг са полудели: Паркомясто за $430 000 нараства до $760 000 за няколко месеца
Цените в Хонконг са полудели: Паркомясто за $430 000 нараства до $760 000 за няколко месеца

Там се намира най-скъпото място за паркиране в света

Апартаментът с размери към 90 кв. м. има дребна кухня, баня и високи тавани и големи прозорци - нещо прекомерно извънредно за дребните жилища в Хонконг.Данни на Demographia сочат, че в Хонконг жилищата костват приблизително 19,4 пъти междинния годишен приход. Твърде високите цени сътвориха " микро-апартаменти " (под 20 кв. м.) и общежития.

Правителството преглежда 18 благоприятни условия за увеличение на предлагането на земя, с цел да успокои цените и да избегне възходящото неодобрение. Но да разреши на хората да живеят в индустриални здания не е едно от тях.

Около 12 000 души са живяли в такива здания през 2016 година, след като са последните данни. Наскоро държавното управление предложи криминализиране на нарушаването.

 Прогноза: Двуцифрен спад на цените на най-недостъпния заможен пазар в света
Прогноза: Двуцифрен спад на цените на най-недостъпния заможен пазар в света

Комбинация от фактори ще направи парцелите по-евтини

Това обаче не отхвърля 23-годишната Тинг Ли, която живее с приятеля си в апартамент с размер 18 кв. м. в индустриална зона. Тя споделя, че постоянно през уикенда водата е жълтеникава, а след края на работния ден електричеството стопира, оставяйки жилището без климатик в града, прочут с горещото време.Но двойката не счита скоро да се реалокира. Сега те заплащат по 15% от общия им приход, а апартамент в някоя от жилищните зони ще им коства по най-малко 40%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР