Високите цени на горивата накараха много българи да се обърнат

...
Високите цени на горивата накараха много българи да се обърнат
Коментари Харесай

Българите препълниха влаковете заради скъпите горива, БДЖ пусна още вагони

Високите цени на горивата накараха доста българи да се извърнат към различен превоз за празниците

От държавните железници пуснаха спомагателни вагони, осведоми.

Семейната великденска почивка на Георги тази година ще е друга. Обичайно по това време той, брачната половинка и децата им потеглят към морето, само че тази година ще си останат у дома:

"Четири индивида, колите са ни икономични, караме две. Зареждам един път в месеца, в градско не карам чак толкоз доста. Но едно пътешестване до Бургас е някъде от порядъка на 60 - 70 лв. и, да, усеща се. Може би са станали 80, изключително за четири членно семейство се усеща по джоба ", споделя той.

Алтернатива на пътуването с кола са измислили и Христина и Янина. Двете няма да се откажат от Великденското си пътешестване до Истанбул, само че единствено тъй като са избрали опция на напредването с кола:

"С рейс ще ни излезе много по-евтино, в сравнение с в случай че пътуваме с персонален превоз, защото сега скокът на горивата е фрапантен ", сподели Янина.

Българска национална телевизия: Колко ви излиза екскурзията?

Христина: Екскурзията коства 134 лв. за 4 дни 2 нощувки, включва и превоз.

Българска национална телевизия: Тоест всичко ви е 134 лв., а другояче може би единствено пътят ще е толкоз?

Христина: Даже няма да стигнат.

На сериозен интерес тези празници се радват и в БДЖ, откъдето за интервала на почивните дни са пуснали над 10 хиляди спомагателни места по главните посоки:

"Има влакове, на които има 2-3 спомагателни вагона. Тези, които всекидневно се движат с по 3 вагона, в този момент местата им са увеличени близо 100 %. И денем, и през нощта следим интерес, нарастване на пасажерите във всички влакове ", изясни Ивайло Илиев, шеф на "БДЖ Пътнически транспорти ".

И въпреки цените на горивата да се трансформират в главен мотив за някои хора да си останат у дома, те не са единствен:

"Като цяло считам, че пътуването по празниците би трябвало да бъде неразрешено със закон в България. Нито автомагистралите са ни хубави, нито нищо ", счита Георги.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР