Високите цени на чадърите и шезлонгите по Черноморието, които от

...
Високите цени на чадърите и шезлонгите по Черноморието, които от
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Скъпите шезлонги и чадъри по морето са заради стари договори

Високите цени на чадърите и шезлонгите по Черноморието, които от години отблъскват туристите, се дължат на остарели концесионни контракти. В тях не е залегнал аршин за таван на цените.
 Туризмът на Черноморието ни е пред неуспех, спадът досега е с 8-9 %
Това разясниха представители на Министерството на туризма (МТ) в утринния блок на bTV във връзка зачестилите информации за празни плажове в този туристически сезон. Една от аргументите за това, съгласно хората, са точно високите цени на платената плажна зона.

Експертът от МТ Василка Цанева разяснява касов бон на екскурзиант, платил 70 лв. за сянка и шезлонг на " Каваците ". Като причина Цанева уточни точно остарелия контракт с концесионера. Тя съобщи, че министерството прави непрекъснати инспекции и следи прецизно най-малко 50% от зоните да са за свободно прилагане.

" Пазарът дефинира цените. Има плажове с нови контракти, има и със остарели ", уточни експертката. Тя даде образец с два евтини плажа - на Бургас Север цената на чадър е 1,20 лв., а на централния плаж в Поморие - 3,60 лв..

В студиото бе и Константин Занев от Института за разбор и оценка на туризма. Според него цените на шезлонгите и чадърите не са естествени. Той съобщи, че българите виждат какъв е гръцкият модел и го избират.

По думите на Цанева на някои плажове у нас също настава гръцката процедура - да не се заплаща за сянка, а да се употребяват чадърите гратис, в случай че туристите имат консумация в заведение на плажа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР