Високите сгради сами по себе си не са лошо нещо,

...
Високите сгради сами по себе си не са лошо нещо,
Коментари Харесай

Калоян Карамитов: Небостъргачите трябва да не пречат на транспортната система на града

Високите здания сами по себе си не са неприятно нещо, просто генерират съществени потоци към тях и е добре да бъдат планувани авансово, тъй че да не натоварват доста транспортната система и да не й пречат. Това сподели в изявление за предаването „ Преди всички “ Калоян Карамитов, координатор в направление „ Градска среда и превоз “ в екип „ Визия за София “, преди първото издание на " Диалози за София: небостъргачи и напредване ".

„ Целта на изданието е да се разбере по кои съответни взаимовръзки по тези тематики има консенсус сред обособените заинтригувани страни, по какъв начин реагира бизнеса, по какъв начин реагират жителите, къде има съгласие, къде има консенсус и къде има недоумение и съществено опълчване сред обособените страни. /.../ Ако небостъргачите са на вярното място, не биха били усложнение за града. Затова и взаимовръзката, която ще обсъждаме тази вечер, е тъкмо тази сред здания и напредване като сме поканили разнообразни заинтригувани страни “, разясни той.

Екипът „ Визия за София “ ще организира анкета, обвързвана със идната тематика за разискване - превоза и бизнес постройките: „ Чрез идната анкета ще таргетираме целеустремено IT компании, аутсорсинг компании, тъй като те концентрират голямо количество хора на доста малко място и генерират доста огромен пътникопоток. За това си партнираме с екипа на „ Зелена София “, които приготвят кандидатурата на София за Зелена столица на Европа. Проучването ще бъде готово до началото на август и би трябвало да доближи до всички заинтригувани страни – жители, специалисти, администрация и бизнес. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР