Високите разходи за живот и нестабилните цени на наемите в

...
Високите разходи за живот и нестабилните цени на наемите в
Коментари Харесай

Скъпият живот гони мигрантите от Канада

Високите разноски за живот и нестабилните цени на наемите в Канада основават провокации за доста имигранти, които се пробват да създадат страната своя нов дом. Тази наклонност провокира угриженост, защото възходящ брой емигранти наподобява са принудени да изоставен Канада , откакто са я избрали като своето място за ново начало в живота, аналзира Ройтерс.

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо е употребявал имиграцията като значимо средство за справяне с провокациите, свързани с застаряващото население и забавянето на растежа на популацията. Този метод е оказал помощ да се поддържа бързият растеж на популацията в страната, а Статистическата работа на Канада заяви, че популацията на Канада се усилва с най-бързия си ритъм от повече от шест десетилетия.

Въпреки това последователно се следи противоположна наклонност. През първите шест месеца на 2023 година към 42,000 души напуснали Канада, като се прибавят към 93,818 души, които напуснали страната през 2022 година, и 85,927 напуснали Канада през 2021 година, съгласно публични данни.

Имигрантите, които вземат решение да изоставен Канада, обаче не вършат това безгрижно. Те се сблъскват с високи разноски за живот, които включват високите цени на наемите и жилищата. Разходите за наеми са станали съществена причина за угриженост измежду имигрантите, които се усещат изнудвани от високите цени и нестабилната наемна среда.

Например, 25-годишна имигрантка, която дойде в Канада като емигрант от Хонконг през 2022 година, споделя, че в този момент заплаща 650 канадски $ (приблизително 474 долара) месечен наем за дребен апартамент в Скарбъро, северно от Торонто. Този разход съставлява към 30% от месечния й приход, като тя също работи на три разнообразни работни места на повърхностен работен ден, с цел да се оправи с разноските.

Имигрантите показват угриженост и за стабилността на наемните си контракти, като се оплакват от несигурността и огромната част от приходите, която отива за наемите. Съгласно междинните цени за наеми към 60% от приходите на семействата ще бъдат изразходвани за жилищни разноски, като този % се усилва доста за огромните градове като Ванкувър и Торонто.

Въпреки че тази наклонност на имигрантите, напускащи Канада, към момента е дребна част от общото население, тя разсънва опасения измежду юристи и консултанти по имиграцията. Те предизвестяват, че дълготрайната резистентност на страната като желано място за имиграция може да бъде подкопана, в случай че тази наклонност се ускори.
 Мелони: Миграцията няма да реши демографската рецесия в Европа
Мелони: Миграцията няма да реши демографската рецесия в Европа

Тя приказва на среща за демографията в Будапеща, проведена от унгарския министър председател Виктор Орбан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР