Високите нива на пикочна киселина в тялото ви могат да

...
Високите нива на пикочна киселина в тялото ви могат да
Коментари Харесай

Ето как да се отървете от пикочната киселина и да излекувате подаграта

Високите равнища на пикочна киселина в тялото ви могат да причинят доста проблеми, като подагрозен артрит, камъни в бъбреците и бъбречна непълнота, високо кръвно налягане и сърдечно-съдови болести. Небалансираната диета, затлъстяването, болесттите на щитовидната жлеза, честата консумация на алкохол водят до повишение на равнището на пикочната киселина.

Ето 10 домашни средства, които ще ви оказват помощ да поддържате естествени равнища на пикочна киселина:

Ябълков оцет

Ябълковият оцет обезврежда пикочната киселина. Той също оказва помощ за възобновяване на киселинно-алкалния баланс в организма и има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Добавете една чаена лъжичка ябълков оцет към чаша вода.

Пийте този разтвор два до три пъти дневно.

Можете последователно да увеличите количеството ябълков оцет до две супени лъжици на чаша вода и да приемате това домашно лекарство, до момента в който равнищата се възстановяват.

Не забравяйте, че ябълковият оцет понижава равнището на калий в организма и пречи на действието на диуретиците!

Лимонов сок

Изненадващо, лимоновият сок създава алкален резултат в тялото и оказва помощ за обезвреждане на пикочната киселина. В допълнение, високото наличие на витамин С също ще помогне за понижаване на равнището на пикочна киселина.

Изстискайте сока на един лимон в чаша топла вода. Пийте го на празен корем в продължение на няколко седмици.

Череши

Черешите и тъмните плодове съдържат химически субстанции, които оказват помощ за понижаване на равнището на пикочната киселина. В допълнение, лилавите и сините плодове съдържат флавоноиди, които оказват помощ за понижаване на равнищата на пикочна киселина и понижаване на възпалението.

Яжте по пловин чаша череши всеки ден в продължение на няколко седмици. Същият резултат има и 1-2 чаши сок от череши. Полезно е да добавите към диетата си боровинки, ягоди, домати, сладостен пипер.

Сода за самун

Смесете половин чаена лъжичка сода за самун в чаша вода.

Пийте до четири чаши дневно в продължение на две седмици.

Забележка: Не приемайте тази напитка непрекъснато при хипертония. Хората над 60 години не би трябвало да пият повече от три чаши дневно.

Зехтин

Зехтинът съдържа антиоксиданти и има противовъзпалително деяние.

Вода

Пиенето на доста вода оказва помощ за разреждането на пикочната киселина и подтиква работата на бъбреците.

Учените открили, че пациентите с подагра, които пият пет до осем чаши вода дневно, имат 40% по-малко пристъпин а болежка спрямо тези, които пият единствено една чаша вода или по-малко.

Диета с ниско равнище на пурини

Пурините са азотсъдържащи съединения, които покачват наличието на пикочна киселина в организма.

Стойте надалеч от скотски протеини като: месо, месни артикули, риба и пилешко, фасул, аспержи, квас, бира, гъби.

Продукти с високо наличие на фибри и нишесте

Продуктите с високо наличие на диетични фибри оказват помощ за понижаване на равнището на пикочната киселина, като я всмукват и по-късно я извеждат от тялото. Можете също по този начин, да ядете артикули, богати на нишесте, защото те съдържат минимално количество пурини.

Пълнозърнести храни, ябълки, круши, портокали и ягоди са образци за храни с високо наличие на фибри, които можете да включите в диетата си. Нишестените храни включват ориз, пълнозърнести храни, тестени произведения, картофи, овесени ядки и банани.

Зеленият чай също е потребен.

Млечни артикули

Ежедневната консумация на обезмаслено мляко и млечни артикули понижава риска от подагра. Обезмасленото мляко, да вземем за пример, съдържа оротова киселина, която понижава реабсорбцията на пикочната киселина и предизвиква нейното премахване през бъбреците.

Тофуто и соевото мляко покачват наличието на пикочна киселина.

Сок от пшеничен зародиш

Помага за възобновяване на алкалността на кръвта. В допълнение, той е богат на витамин С и хлорофил, които предизвикват детоксикацията. Освен това, е добър източник на протеини и аминокиселини като опция на животинския протеин.

Достатъчно е да пиете две супени лъжици дневно.

Допълнителни препоръки:

Ограничете потреблението на алкохол, защото той пречи на елиминирането на пикочната киселина. Сладките питиета покачват равнището на пикочната киселина. Избягвайте рафинирани въглехидрати като бял самун, торти и сладкиши. Намалете потреблението на храни с високо наличие на мазнини, защото мазнините понижават способността на тялото да отделя пикочна киселина.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР