Как да спестите $1000 на месец: какво казват експертите

...
Високите лихвени проценти стимулират много американци да променят финансовите си
Коментари Харесай

Високите лихвени проценти стимулират много американци да променят финансовите си навици. Ако искате да избегнете дългове по кредитна карта с високи лихви, например, трябва да избягвате да харчите повече, отколкото правите. И ако искате да се възползвате от високите лихвени проценти, за да печелите пари, като например като вложите пари в спестовна сметка с висока доходност или сертификат за депозит (CD), тогава трябва да имате спестявания на първо място.

Спестяването на пари в тази инфлационна среда може да бъде трудно, но не е невъзможно. Ако искате да спестите $1000 на месец, това може да бъде постижимо с няколко лесни стъпки. Финансовите експерти препоръчват да предприемете няколко стъпки, за да стигнете дотам.

Започнете, като прегледате опциите си за високодоходни спестовни сметки тук, за да видите колко повече лихва бихте могли да спечелите.

Как да спестявате 1000$ на месец, според експерти

Искате ли да спестите 1000$ през следващия месец? Експертите, с които разговаряхме, препоръчаха предприемането на тези стъпки.

Анализирайте финансите си

Ако искате да спестите $1000 на месец, тогава трябва да спечелите $1000 повече от това, което харчите. Звучи просто, но много хора пренебрегват този факт. Не е нужно да създавате строг бюджет, ако не искате, но поне гледането на това, което правите спрямо това, което харчите, може да ви помогне да поемете по правилния път.

„Погледнете внимателно своите банкови сметки и кредитни карти и, ако можете, сортирайте по категории, за да видите къде отиват по-голямата част от парите ви, освен от наем/ипотека, заеми и комунални услуги, “ казва Мисти Линч, CFP, собственик и главен изпълнителен директор на Sound View Financial Advisors. „Ако забележите, че харчите повече за неща като храна, пазаруване, удобство или развлечения, отколкото се чувствате добре, това обикновено са областите от бюджета, които хората могат да намалят, без да изпитват твърде много болка.“

< p>Докато преглеждате изявленията си, вижте дали има нещо, което можете да върнете за някои бързи печалби. Или можете поне да идентифицирате видовете покупки, които да избягвате този месец, докато измисляте как да спестите пари.

„Може би не сте имали нужда от този пуловер при освобождаване или от допълнителния артикул, който сте грабнали от рафт, когато пазарувате хранителни стоки или сте в аптеката“, казва Наоко Маккелви, CFP, старши финансов съветник в Blue Chip Partners.

Разгледайте и опциите за вашата спестовна сметка за начини да спечелите повече лихва върху парите си . Започнете тук още днес!

Изпотете малките неща

Въпреки че тостът с авокадо вероятно не ви предпазва от големи цели като закупуването на дом, тези малки видове покупки може да си струват да се изпотите, ако имате краткосрочна цел като спестяване на $1000 за един месец.

Вижте дали можете поне временно да намалите по-малки покупки "като филми под наем, маникюр, масажи, цигари, лотарийни билети или напитки в щастливия час. Ако наблюдавате какво харчите за дребни неща с едно бързо плъзгане на вашата дебитна или кредитна карта, ще се изненадате колко бързо можете да стигнете до $1000“, казва Маккелви.

Планирайте храненията си

Един от начините да намалите по-малките покупки, които се натрупват, е да бъдете проактивни, особено що се отнася до разходите за храна.

„Обмислете планирането на вашите седмични или месечни хранения и включете пазаруването на хранителни стоки във вашето рутина, за да елиминирате необходимостта да избирате бързо, но скъпо ястие за вашето семейство,“ казва Анет Харис, акредитиран финансов съветник и собственик на Harris Financial Coaching.

В работата си с клиенти тя казва, че е забелязала „повечето разходи на домакинството обикновено отиват за хранене навън. Едно четиричленно семейство може да похарчи между 50 и 75 долара на вечер за вечерно хранене през седмицата. Ако се храните навън поне два пъти седмично, бихте могли да харчите минимум $400 на месец, като се храните сами."

Това не означава, че никога не можете да се поглезите, но предварителното планиране може да помогне. Например , Линч посочва високите надценки на доставката на храна. „Ако планирате да вземете храна за вкъщи една вечер, помислете дали да не поръчате и да си вземете сами“, казва Линч.

CD може също да бъде чудесен начин за защита парите си - и ги увеличавайте с висока скорост, особено в днешната среда с повишени лихви. Започнете с компактдиск тук сега.

Намалете абонаментите

Друг експертен съвет за спестяване на пари е да отрежете някои абонаменти, което може да помогне както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Например, прекъсването на кабела и замяната му с услуга за стрийминг „може да доведе до значителни месечни спестявания от $100 или повече“, казва Харис .

Дори тогава може да забележите, че разходите започват да се увеличават, тъй като в днешно време има толкова много различни услуги за стрийминг със страхотно съдържание. Възможно е обаче да плащате за някои, които почти не използвате. Можете да ги отмените, дори и само временно. Подновяването на абонамента по-късно, например когато се появи нов сезон на любимото ви предаване, все още може да доведе до някои спестявания.

И това не са само телевизионни абонаменти. Вашият план за мобилен телефон, например, може да е набъбнал през годините. Или може би имате повтарящи се разходи за неща като членство във фитнес зали, музикални услуги и софтуер, които са узрели за съкращаване.

„Погледнете предоговарянето на подновяем договор, за да видите дали можете да намалите някои допълнителни разходи, за да стигнете до тази допълнителна сума спестявания, която се опитвате да постигнете. Бъдете креативни и може би това ще се превърне в по-устойчив модел за бъдеще“, казва Маккелви.

Направете импулсните покупки по-трудни

Намаляването на някои абонаменти може да ви даде повече място в месечния ви бюджет, но за да се придържате към този бюджет и да спестите пари, може да ви трябва за да се предпазите от импулсивни покупки, които ви поставят на червено.

„Ако преразходът при импулсивно пазаруване ви струва няколкостотин долара на седмица, опитайте се да премахнете информацията за кредитната си карта от магазините или уебсайтовете, които посещавате най-често“, казва Линч. „Пазаруването с едно щракване или плъзгане може да направи наистина лесно да се разделите с парите си. Направете го малко по-трудно, като трябва да отидете да вземете картите си и да ги въвеждате всеки път.“

Освен това си напомнете, че само защото нещо се продава, това не означава, че трябва да го купите. Ако все пак не сте планирали да похарчите парите, тогава може да навредите на финансите си повече, отколкото предполагате.

„Отпишете се от имейли, които ви напомнят за разпродажби и продукти, които може да желаете. Разпродажбите и отстъпките могат да бъдат намерени, когато решите предварително да пазарувате според графика си“, казва Линч.

Продавайте ненужни артикули

Не винаги можете да спестите пътя си до $1000, като намалите разходите. Понякога просто няма какво разумно да се намали, поне в краткосрочен план. Така че можете да погледнете от другата страна на уравнението и да спечелите пари, като продадете някои от вашите неща.

Например, „ако имате деца, които са надраснали скъпите играчки, можете да опитате да ги продадете във Facebook Marketplace, за да ги превърне обратно в пари“, казва Линч.

Можете дори да опитате да възстановите малко пари, които сте похарчили за минали удоволствия.

„Има онлайн търговци на дребно от висок клас, където можете да определите цената за артикулите, които искате да продавайте, така че ако сте имали фаза, в която сте купили скъпи костюми, рокли, чанти, бижута или обувки и те събират прах, това е чудесен момент да ги продадете“, добавя Линч.

Намерете допълнителна работа

В допълнение към продажбата на някои артикули, можете да спечелите повече пари, като изберете работа на непълен работен ден и след това добавите този доход към спестяванията си.

„Това може да е създаване на работа, като правите неща, в които вече сте добри за други хора, като уроци, гледане на деца, работа с виртуален асистент, работа в двора или организиране. Можете също така да помислите за работа на непълно работно време някъде като шофиране за доставки или местен бизнес“, казва Линч.

Понякога е трудно да се намери много работа веднага, но дори и да получите няколко концерта за месец, това може да доведе до няколко допълнителни сто долара, които да добавите към спестовната си сметка. Можете да намерите много различни видове пазари на свободна практика онлайн или можете да потърсите в социалните медии хора във вашия район, нуждаещи се от помощ.

Играйте дългата игра

Тези експертни съвети за спестяването на пари може да ви помогне да постигнете целта да спестите $1000 за един месец. В идеалния случай можете да запазите инерцията и да продължите да спестявате пари с устойчив темп в дългосрочен план. Когато започнете да мислите за дългосрочни спестявания, бонус съвет е да видите колко можете да спестите, като направите вноски в пенсионен план.

„Някои работодатели може дори да изравнят вашите вноски, като ви предоставят безплатни пари за вашето пенсиониране", казва Харис. Освен това може да успеете да намалите данъците си чрез пенсионни вноски, добавя тя. С други думи, пенсионните спестявания може да намалят заплащането ви за вкъщи, но след отчитане на това, което спестявате от данъци и печалба от нетна стойност, бихте могли да спестите повече пари като цяло.

Този тип мислене, съчетан с някои от тези краткосрочни съвети за спестяване на пари могат значително да подобрят финансовата ви картина.

Започнете да спестявате с топ спестовна сметка с висока доходност тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР